Met deze tips jeuken die vervelende muggenbulten niet meer

muggenbulten

Wat is jouw ultieme tip tegen muggenbulten?

We kunnen volop genieten van zomerse temperaturen en kunnen onze melkflessen weer transformeren naar mooie gebruinde benen. Helaas hebben de warme seizoenen ook een groot nadeel en dat zijn die vreselijk irritante insecten die als paddenstoelen uit de grond schieten. Alsof dat treiterende gezoem van muggen ’s nachts nog niet erg genoeg is, kunnen de jeukende bulten die die vervelende insecten geven nog vervelender zijn.

Deze dingen helpen tegen de jeuk!

Muggenbulten

Iedereen heeft het weleens meegemaakt. Je wordt ’s ochtends wakker en doet meteen de ontdekking dat je er weer een aantal muggenbulten bij hebt. Fijn. Gefrustreerd krab je om de jeuk te verminderen en voor je het weet heb je de bult opengekrabd. Ook weer zo fijn. Gelukkig zijn er een paar trucjes waardoor je dit in de toekomst kunt verminderen.

Baking soda

Baking soda is zo’n product dat je eigenlijk altijd in huis moet hebben. Je kunt het voor zoveel dingen gebruiken! Ook om van de jeuk van muggenbulten af te komen. Doe een schep baking soda in een kommetje en voeg daar genoeg water aan toe om er een papje van te maken. Smeer dit papje ruimschoots op je muggenbult en laat het zo’n vijftien minuten intrekken. Even afspoelen en de jeuk is weg!

Citroen-of limoensap

Veel zuren kunnen je helpen om van jeuk af te komen, het sap van een citroen of limoen is hier geen uitzondering op. Bovendien voorkomt het infecties. Smeer wat sap op de muggenbult en de jeuk wordt al snel een stuk minder. Denk er wel aan dat je dit alleen doet als je binnen blijft zitten. Als je buiten je huid insmeert met het sap en het vervolgens in aanraking komt met zonlicht is de kans groot dat je huid uitdroogt.

Lees nog meer tips tegen de jeuk op de volgende pagina.


Pagina 1/2