Oeps: dít lichaamsdeel vergeten we heel vaak schoon te maken

Maak jij je hier ook schuldig aan?

We stappen elke dag of om de dag onder de douche om even te genieten van dat warme water en om ons weer schoon te voelen. We verwennen onze lokken met shampoo en eventueel conditioner en gebruiken ook een lekkere douchegel. Hoe schoon je je ook voelt na het douchen, hoogstwaarschijnlijk vergeet je dít lichaamsdeel schoon te maken.

We denken er voortaan beter aan!

Vergeten

De meeste mensen hebben een vast ritueel voordat ze gaan slapen. Velen maken hun gezicht schoon of stappen even onder de douche, poetsen hun tanden en voorzien de huid van een crème. Er is echter iets wat je vanaf nu moet toevoegen aan je ritueel, namelijk het schoonmaken van je navel. Dermatologen beweren dat veel mensen vergeten hun navel dagelijks schoon te maken.

Oppassen

Maak jij je navel vanaf nu elke dag schoon? Let dan wel op welke producten je gebruikt, zo waarschuwt Jessia J. Krant, assistent-dermatoloog bij SUNY Downstate Medial Center. “Voorzichtig met water en zeep en alleen met je handen.” Ook Robert Brodel, professor dermatologie bij de University of Mississippi Medical Center is het daarmee eens. De professor adviseert om een milde zeep te gebruiken zolang deze maar geen alcohol bevat. “Dat zorgt voor uitdroging. Als je het toch met alcohol doet, doe het dan snel en vet je navel direct in met een hydraterende lotion.”

Lees ook: Zo zorg je ervoor dat je sporttas fris blijft ruiken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Grazia| Beeld: Pixabay