Ultiem liefdesverhaal: man en vrouw zijn 65 jaar samen en sterven hand in hand

Het koppel lag naast elkaar op het sterfbed

Als het gaat om ultieme liefdesverhalen die ieders hart doet smelten, dan zijn de 83-jarige Harriet en 86-jarige Jack het perfecte voorbeeld. Het koppel was al bijna 65 jaar samen, toen ze vorige week op precies dezelfde dag stierven. Tot op het laatste moment was het koppel onafscheidelijk, aangezien het verzorgingstehuis de bedden van de twee aan elkaar hadden geschoven. 

Hand in hand

Jack en Harriet verbleven in een verzorgingshuis in de buurt van het Amerikaanse St. Louis. Al 65 jaar was het koppel onafscheidelijk. Sue Wagner, een nicht van het stel, vertelt aan de lokale krant dat het overlijden van het koppel haar zwaar valt. “Maar ik weet dat ze nu vredig en weer samen zijn. Het was echt een liefdesverhaal uit een boek.”

Het koppel was altijd samen

Het stel leerde elkaar in 1955 kennen in de bus. Jack en Harriet gingen naar hetzelfde Halloween feestje. “Ze gingen voor het eerst samen naar een klein restaurantje en waren vanaf die dag onafscheidelijk”, vertel Wagner. Volgens Wagner zag je Jack nooit zonder Harriet.

Gezondheidsproblemen

Naarmate het koppel ouder werd ontstonden en verschillende kwaaltjes. Harriet leed aan dementie en brak haar heup en bekken tijdens een vervelende val. Jack kwam hierdoor ook ten val en brak zijn nek. Het koppel trok vervolgens in een verzorgingstehuis. Al sinds de kerstdagen at Harriet niet meer, vanaf dat moment stopte Jack ook met eten. Het koppel lag naast elkaar in het verzorgingshuis om elkaars hand nog vast te kunnen houden. Op 11 januari stierf Jack, waarna later op die dag ook Harriet overleed.

Lees ook: Prins Harry reageert met speech openlijk over breuk met Brits koningshuis

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: It’s all about love, door Candida.Performa onder de licentie CC BY 2.0