De manier waarop je staat zegt iets over je persoonlijkheid

Met name mensen met een laag zelfbeeld nemen de volgende drie houdingen aan

We weten allemaal dat het belangrijk is om altijd rechtop te lopen en staan, maar dit is niet wat iedereen altijd doet. De volgende drie houdingen duiden zelfs op een laag zelfbeeld. Gelukkig kun je je houding verbeteren en daarmee mogelijk ook je zelfbeeld.

Psycholoog dr. Seema Hingorany weet dat je lichaamshouding veel kan verklappen over je persoonlijkheid. Ze stelt dat het boekdelen spreekt over je persoonlijkheid en zelfvertrouwen. “Beide elementen zijn nodig voor de algehele holistische ontwikkeling van de persoon”, vertelt ze aan Voque India.

Neem jij een van de volgende houdingen vaak aan? Dit zegt het over je persoonlijkheid.

Ietwat gebocheld

Mensen die hun rug nooit rechten, maar deze vaak slap houden, hebben vaak een laag zelfbeeld. “Het duidt op een persoon met weinig zelfvertrouwen, iemand die gewend is aan conflicten en verdriet”, vertelt Hingorany.

De psycholoog raadt aan om jezelf aan te leren je rug altijd recht te houden. Ook kun je dit voor elkaar krijgen met oefeningen zoals yoga of joggen. “Wees je altijd bewust van je verkeerde houding, zodat je deze kunt corrigeren als het gebeurt.”

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2