10 manieren om je energiek te voelen na een slechte nachtrust

energiek nachtrust

Met deze simpele trucjes kom je de dag wel door

Kun je al een aantal nachten de slaap niet vatten? Grote kans dat je je moe, slap en futloos voelt. In zo’n geval is slaap natuurlijk de beste oplossing, maar met een lange werkdag voor de boeg zit dit er helaas niet in. Wij geven je een aantal handige trucjes om de dag goed door te komen. Wedden dat jij weer wat energiek gaat voelen?

1. Ontbijt

Als we het hebben over een energieke start? Dan hebben we het natuurlijk over je dag starten met een gezond ontbijt. Door de dag te beginnen met een ontbijt dat eiwitten, koolhydraten en vetten bevat, kan je lichaam er weer tegenaan.

2. Drink genoeg water

Stay hydrated: dat is het motto dat je gedurende de dag in je achterhoofd moet houden. Door voldoende te blijven drinken krijg je meer energie. Drink voldoende water, zodat je geen dorstig gevoel ervaart. Je drinkt genoeg wanneer je urine kleurloos of lichtgeel van kleur is.

3. Kauwgom

Uit onderzoek blijkt dat je door het kauwen op kauwgom alerter en energieker wordt. Houd overdag een pakje kauwgom op zak, zodat je dit in noodgevallen bij de hand hebt. Pas echter op, want tijdens een sollicitatiegesprek of belangrijke meeting kun je het kauwen op kauwgom beter achterwege laten.

4. Ga naar buiten

Een wandeling in de buitenlucht zorgt voor vitaliteit en meer energie. Zit je de hele dag op een kantoor? Sneak dan even naar buiten voor een kleine wandeling. Zo voorkom je dat je in slaap valt achter je bureau en kun je vervolgens weer verder gaan met je werkzaamheden.

Meer tips lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2