Medische kosten: hoe zit dat eigenlijk tijdens je vakantie?

zorg

Wij zetten vier belangrijke dingen voor je op een rijtje

Ga je op vakantie? Dan is het verstandig om goed te weten hoe de zorg is geregeld in het buitenland. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor de mate en kwaliteit van de zorg die je nodig kan hebben op jouw vakantiebestemming. Een verzekering staat je hierin gelukkig bij.

Verzekerd

Het is een fijn om goed verzekerd te zijn als je op vakantie gaat en je op je vakantiebestemming (onverwachts) zorg nodig hebt. Je wilt je dan natuurlijk niet druk hoeven maken over bijkomende kosten. Daarom is het verstandig om je verzekeringen goed te checken voor je vertrekt. Wij zetten vier belangrijke dingen voor je op een rijtje die jij moet checken voordat je op vakantie gaat.

Zorgverzekering

Als je een basisverzekering hebt, vergoedt deze de zorg in het buitenland volgens de Nederlandse tarieven. Houd hierbij wel in je achterhoofd dat de kosten in het buitenland hoger kunnen liggen, bijvoorbeeld wanneer je zorg krijgt in een privékliniek. Check daarom altijd goed of je aanvullende dekkingen op je zorgverzekering nodig hebt.

Reisverzekering

Je kunt in plaats van een aanvullende zorgverzekering ook kiezen voor een aanvullende dekking op je reisverzekering. Let hierbij wel op dat je het niet allebei doet, want om je dubbel te verzekeren is wel een beetje zonde.

Europa- of Werelddekking

Bij het afsluiten van je reisverzekering moet je altijd kiezen tussen een Europa- of Werelddekking. Met de Werelddekking ben je over de hele wereld goed verzekerd, met de Europadekking alleen in Europa en vaak een aantal niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Let ook hier weer goed op: het dekkingsgebied kan per verzekeraar verschillen. Check dit daarom goed bij je reisverzekeraar.

Medische (nood)hulp

Krijg je te maken met medische hulp of een ziekenhuisopname tijdens je vakantie? Dan moet je altijd contact opnemen met je verzekeraar. Zij denken met je mee, leggen contact met zorgspecialisten in het buitenland, overleggen met artsen in Nederland en zorgen voor medisch vervoer en repatriëring.

Lees ook: Politie schendt op grove wijze privacy van zeker negen miljoen mensen

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels