Veertien manieren om iedere dag meer stappen te zetten

meer stappen zettenEen actieve leefstijl zit hem in de kleine dingen

Wandelen is misschien wel de eenvoudigste manier om je gezonder te voelen in lichaam en geest. Toch ligt het aantal aanbevolen stappen op een dag met 10.000 redelijk hoog. Lijkt dit een onhaalbaar aantal? Deze veertien creatieve manieren kunnen je helpen om het aantal stappen dat je iedere dag zet op te krikken.

1. Hou het aantal stappen bij met een sporthorloge of app

Meten is weten! Met een sporthorloge of stappenteller-app zie je makkelijk hoeveel stappen je op dit moment al dagelijks zet en hoeveel je er nog hebt te gaan. Je kunt zelf een dagelijks doel instellen en dit langzaam opbouwen.

2. Laat een hond uit

Met een trouwe viervoeter moet je wel iedere dag de deur uit voor een wandeling. Hondenbaasjes zijn dan ook al snel actiever dan mensen zonder huisdieren. Heb je geen hond, vraag dan eens rond in je omgeving of je af en toe het beestje van je buurvrouw/tante/collega/vriend(in) uit mag laten.

3. Speel mee met de kinderen

Kinderen lijken soms wel een oneindige voorraad aan energie te hebben. Ga eens mee buiten spelen en je merkt hoeveel stappen zij eigenlijk zetten. Een gezellige manier om zelf ook actiever te worden!

4. Stel een wekker in op je telefoon

Je kunt bijvoorbeeld ieder uur een piepje instellen als herinnering dat je weer een aantal stappen moet zetten. Dit kan gewoon betekenen dat je vijf minuutjes binnenshuis de benen strekt. Kleine moeite, maar als je dit regelmatig doet, kan het aantal stappen dat je op een dag zet flink oplopen.

5. Doe het samen

Bijpraten met je partner, buren of vrienden? Doe dat eens wandelend! Zo zet je ongemerkt een groot aantal extra stappen én kun je gezellig bijkletsen. Twee vliegen in een klap.

6. Zoek het groen op

Niets werkt zo ontspannend als een beetje groen. Door te wandelen in een groene omgeving, ben je eerder gemotiveerd om buiten te blijven. Zoek een park of stukje natuur op en stappen maar.

7. Kijken en luisteren

Vind je wandelen maar saai? Je kunt het leuker maken voor jezelf door muziek of een podcast op te zetten ter afleiding. Als je toegang hebt tot een loopband, kun je ook je telefoon of tablet gebruiken om een serie of televisieprogramma te kijken terwijl je lekker doorstapt.

Benieuwd naar nog zeven manieren om meer stappen in je dag te krijgen? Lees dan snel verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2