Vier op de tien mensen wassen hun gezicht op de verkeerde manier

Bijna 40 procent van de mensen maakt deze fout bij het wassen van hun gezicht

Ben jij iemand die zijn gezicht iedere ochtend en avond wast? Hartstikke goed! Het reinigen van je gezicht is namelijk erg belangrijk. Toch blijkt nu uit onderzoek dat vier op de tien mensen het verkeerd doen. En dat is zonde, want door het op déze manier aan te pakken, reinig je je huid een stuk effectiever!

Was jij je gezicht op de deze manier?

Gezicht wassen

Het huidverzorgingsmerk Cerave voerde recentelijk een onderzoek uit naar het wassen van het gezicht. Uit de resultaten bleek dat maar liefst 37 procent van de mensen hun huid ‘schoon’ vindt als deze strak aanvoelt. Volgens de dermatologen die meewerkten aan het onderzoek, is dit echter verre van de waarheid. “Na het wassen van je gezicht moet de huid licht en zacht aanvoelen, maar niet strak”, legt dermatoloog Joshua Zeichner uit. “Er wordt gedacht dat strak en droog gelijk staat aan schoon, maar droogte na het wassen is juist heel schadelijk voor de huid.”

Natuurlijke oliën

Maar hoe komt dit dan? Het is een feit dat je huid vol zit met natuurlijke oliën. Deze beschermen je huid tegen vuil en viezigheid van buitenaf. Was je je gezicht te vaak? Dan was je deze natuurlijke oliën er ook af. Dit kan je merken aan een droge, ruwe en strakke huid. Pas hiermee op, want mensen met een strakke droge huid hebben op latere leeftijd meer kans op scheurtjes in de huid en rimpels. En dat willen we natuurlijk niet!

Huidverzorging

Wat moet je dan wel doen? Heel simpel, gebruik na het wassen van je gezicht een lauwe, vochtige handdoek en leg deze op je gezicht. Door deze enkele minuten op de huid te leggen, help je je huid om het vocht beter vast te houden. Daarnaast ondersteunt het de huid tegen uitdroging. Smeer naderhand je gezicht in met een hydraterende crème. Je zal merken dat je huid nu zacht en glad aanvoelt.

Lees ook: 3x natuurlijke maskers om je huid jonger te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Well and Good, Libelle | Beeld: Unsplash