Met deze tips is het heerlijk om in je eentje te wandelen

alleen wandelen

Alleen wandelen kan hartstikke leuk zijn

We beginnen langzaamaan steeds meer te wennen aan de ‘1,5- meter-maatschappij’. Hoewel we wel samen met iemand een ommetje mogen maken – met afstand – wordt toch aangeraden alleen een blokje om te gaan. Hoewel het gezelliger is om samen met iemand te wandelen, kan een wandeling alleen ook heerlijk zijn. We delen een paar tips om het alleen wandelen leuker te maken.

Alleen wandelen

Zoals we al zeiden is het gezelliger om met iemand samen te wandelen, maar alleen even de benen strekken heeft ook zo z’n voordelen. Als je alleen een luchtje schept, kun je bijvoorbeeld je eigen tempo en route bepalen. Daarnaast kan het ook rustgevend zijn en kun je je gedachte de vrije loop laten. Ben je nog niet helemaal overtuigd om alleen te flaneren? Dan hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet om het wandelen in je eentje wat leuker te maken.

Je kunt werken aan je houding

Als je er met een vriend of vriendin op los babbelt tijdens jullie wandeling, schiet de juiste houding aannemen er soms bij in. Als je alleen wandelt, kun je je actief focussen op de juiste houding en je wandeltechnieken een boost geven. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop je je voet op de grond plaatst of hoe snel – of langzaam – je loopt.

Luister naar muziek of een podcast

Hoewel sommigen dolgraag genieten van rust om zich heen, ontspannen anderen zich juist helemaal als ze naar muziek luisteren. Neem je oordopjes of koptelefoon mee en luister naar je favoriete muziek. Als je wat stof tot nadenken kunt gebruiken, kun je ook altijd naar een leuke podcast luisteren. Misschien kan de onderstaande podcast je ook nog wel motiveren of steunen tijdens het wandelen!

 

Maak van vogelspotten je nieuwe hobby

In Nederland fladderen een paar prachtige vogels rond, maar misschien merk je dat niet altijd op. Als je eenmaal begint met het letten op vogels, zie je na verloop van tijd steeds makkelijker meer vogels. Er zijn een paar apps die het vogelspotten leuker en makkelijker maken. Denk aan de apps Vogels in Nederland, Tuinvogels of Wadvogels.  

Zoek je maaltijd

De natuur kan ons van alles bieden als het op eten aankomt. Wist je bijvoorbeeld dat je van weegbree een lekkere pesto kunt maken? Ook zijn er een paar vruchten of verschillende paddenstoelen die je kunt vinden om te eten. Let wel op dat je niet zomaar een vrucht of paddenstoel plukt, omdat die giftig kunnen zijn. Voor meer informatie en inspiratie over wat je uit de natuur kunt eten, kun je het boek Het grote wildplukboek raadplegen.

Deel je ervaring

Als je het jammer vindt dat je niet met iemand samen wandelt, kun je ook altijd nog iemand ‘meenemen’ op je wandeling door te videobellen. Zo kun je toch de prachtige omgeving met iemand delen of een praatje maken tijdens de wandeling. En andere manier om je wandeling met iemand te delen is door je route vast te leggen op Strava en deze te delen met je vrienden. Zo kan diegene precies dezelfde route lopen als jij liep.

Maak van je wandeling scavenger hunt

Gaan jij en je familieleden of vrienden apart van elkaar wandelen? Maak er dan een speurtocht van voor volwassen. Maak bijvoorbeeld een lijst van dingen die je in de natuur kunt vinden, die je moet meenemen of maak een checklist van vogels, planten of bomen die je op de kiek moet zetten. Degene die de meeste items of kiekjes van de lijst kan afstrepen, heeft gewonnen.

Lees ook: Waarom wandelen effectiever is tegen stress dan hardlopen of fietsen

Bron: Sky Above Us, Jan Magazine, Very Well Fit | Beeld: Pexels