Heb jij moeite met naar het toilet gaan? Deze 4 kruiden gaan je helpen

Je stoelgang zal je dankbaar zijn

Moeite hebben met naar het toilet gaan, daar praten we niet graag over. Ondanks dat er aardig wat medische middeltjes op de markt zijn, is het soms ook fijn het op een ‘natuurlijke’ manier aan te pakken. Wat we hier mee bedoelen? Door een aantal kruiden nét even iets vaker in je dieet te verwerken. Je stoelgang zal je dankbaar zijn!

En ze maken je gerechten nog een stuk lekkerder ook.

1. Komijnzaad

In je lichaam helpt de galproductie om vet af te breken, zodat dit vervolgens verteerd en opgenomen kan worden. Komijnzaad zorgt ervoor dat deze galproductie gestimuleerd wordt en je minder snel verstopt raakt. Hoe je komijnzaad eet? Gooi eens een flinke scheut komijnzaad door je Mexicaanse gerecht. Wedden dat het lekker smaakt!

2. Gember

Gember, gember en nog eens gember. Het wondermiddeltje helpt niet alleen tegen verkoudheid of een flinke griep, maar ook tegen verstopping. Gember helpt irritatie in je maagdarmkanaal tegen te gaan. Het is goed voor de darmgezondheid, omdat het de beweeglijkheid van je spijsverteringskanaal bevordert. Dus, kook wat water en gooi er flink wat stukken gember in.

3. Kurkuma

Kurkuma werkt ontstekingsremmend. Daarnaast wordt kurkuma ook wel gezien als een natuurlijk laxeermiddel. Geen zorgen, je hoeft écht niet meteen naar het toilet te rennen. Je spijsvertering wordt er gewoonweg een tikkie sneller van. Gebruik kurkuma bijvoorbeeld om je rijst of soep op smaak te brengen. Heerlijk!

4. Cayennepeper

Cayennepeper zorgt voor een stimulering van de zoutzuurafscheiding in de maag, galafscheiding vanuit de galblaas en lever én de pancreasenzymen van de alvleesklier. Klinkt ingewikkeld, maar deze processen worden versneld door wat cayennepeper in je dieet toe te voegen. Een groot voordeel: cayennepeper kun je eigenlijk in elk gerecht verwerken.

Lees ook: Geen paniek: deze 4 dingen kan je het beste doen na een (vr)eetbui

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash