Moorden, lijken en paranormale activiteit: welkom bij het Cecil Hotel

Cecil Hotel

In het Cecil Hotel in Los Angeles lijkt het daadwerkelijk te spoken

Een moeder die haar pasgeboren kind uit het raam gooide, een lijk dat in een watertank aangetroffen werd en een vermoorde vrouw die volledig verminkt teruggevonden werd. Het zijn allemaal verschrikkelijke incidenten. Allen hebben ze één ding met elkaar gemeen: het gebeurde in het Cecil Hotel in Los Angeles.

Het Cecil Hotel

In het centrum van Los Angeles, verstopt tussen de drukke straten, bevindt zich het Cecil Hotel. Een plek waar sinds de opening in 1927 onverklaarbare en verschrikkelijke feiten zich hebben afgespeeld. In een poging het hotel in ander daglicht te zetten, veranderde het Cecil Hotel in 2011 de naam naar Stay on Main, maar nog altijd staat de plek bekend om de macabere gebeurtenissen.

Chic hotel

Het Cecil Hotel werd in 1924 gebouwd door hotelier William Banks Hanner. Het zou een hotel moeten worden voor internationale zakenlui en socialites. Het hotel wierf echter geen naamsbekendheid om haar 700 met Beaux-Arts-stijl ingerichte hotelkamers, maar om de spookachtige gebeurtenissen. Op z’n minst 16 verschillende moorden en zelfmoorden vonden plaats in het hotel. En ook Amerika’s beruchtste moordenaars overnachtten in het Cecil Hotel.

Eerste tegenslag

De eerste tegenslag voor Hanner kwam twee jaar na de opening van het hotel in 1927. Het hotel, met name de buurt waarin het hotel is gevestigd, was niet immuun voor de crisis van de jaren 30, ook wel The Great Depression genoemd. De buurt kreeg de bijnaam Skid Row en hier vonden duizenden daklozen, drugsverslaafden en alcoholisten hun thuisbasis. Junkies en criminelen vonden het hotel en vanaf dat moment bouwde het hotel de reputatie van een spookhotel op.

Benieuwd naar de bizarre en verschrikkelijke gebeurtenissen die in het hotel plaatsvonden? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/3