Moorden, lijken en paranormale activiteit: welkom bij het Cecil Hotel

De eerste zes zelfmoorden

In de jaren 30 vonden maar liefst zes zelfmoorden plaats in het Cecil Hotel. Enkele van hen slikten gif, een andere schoot zichzelf neer, weer een ander sneed de eigen keel door met een scheermes en iemand anders ontnam zichzelf het leven door van het dak van het hotel af te springen.

Baby uit het hotelraam

In september 1944 vond naar verluidt de eerste moord plaats. De 19-jarige Dorothy Jean Purcell verbleef in het hotel met de 38-jarige Levine. Dorothy had last van buikpijn en trok zich terug op het toilet. Daar beviel ze van een zoon, zonder te weten dat ze überhaupt zwanger was. De tiener dacht dat haar pasgeboren zoon dood was en ze gooide haar levende baby uit het raam en hij belandde op het dak van het naastgelegen gebouw. Ze werd vervolgd voor het feit, maar werd niet schuldig bevonden van moord. Wel werd ze opgenomen in het ziekenhuis voor een psychische behandeling.

Twee in een val

In 1962 vond de nietsvermoedende George Gianni tijdens een wandeling langs het hotel de dood toen een vrouw bovenop hem viel. De 27-jarige Pauline Otton was uit het raam op de negende verdieping gesprongen, nadat zij woorden had met haar vervreemde man Dewey. Niet alleen overleed Pauline aan de val, maar het resulteerde ook in het overlijden van George. In eerste instantie dacht de politie dat de twee samen zelfmoord pleegden, maar na onderzoek bleek dat Pauline bovenop George was gevallen.

Na dit noodlottige incident stond het Cecil Hotel te boek als het meest spookachtige hotel in Los Angeles. Al leek dat nog maar het begin te zijn.

Seriemoordenaar Ramirez

Tijdens zijn gruwelijke moordpartijen verbleef serie moordenaar Richard Ramirez in de jaren 80 in het hotel. Hij stond bekend als Night Stalker en ontnam 13 mensen van het leven. Nadat hij iemand vermoorde, dumpte hij zijn bloederige kleding in de prullenbakken van het Cecil Hotel. Vervolgens liep hij in adamskostuum door de lobby naar zijn kamer.

Seriemoordenaar Unterweger

Het was niet de enige keer dat een crimineel in het hotel verbleef. In 1991 vond de Oostenrijkse Jack Unterweger zijn thuisbasis in het Amerikaanse hotel. De seriemoordenaar vermoorde prostituees door ze met hun eigen beha’s te wurgen. Naar verluidt koos Unterweger het hotel omdat hij wist dat Ramirez hier ook woonde tijdens zijn moordlustige periode.

Onopgelost

In en rondom het hotel vonden verscheidene moorden plaatst, waarvan sommigen tot op de dag van vandaag nog steeds onopgelost zijn. Een voorbeeld is de moord op Goldie Osgood. Zij werd dood aangetroffen in haar hotelkamer. De vrouw bleek verkracht te zijn en messteken en klappen waren haar fataal geworden.

De zaak van Goldie is niet de enige onopgeloste dood in het Cecil Hotel. Lees op de volgende pagina nóg vreemdere zaken, zoals die van Black Dahlia – een zaak waarop verscheidene films zijn gebaseerd –, en die van Elisa Lam.

Pagina 2/3