Heb je regelmatig een nachtmerrie? Dit zegt het over je leven

Probeert je onderbewustzijn je iets te vertellen?

Marco Borsato kan wel zingen dat dromen bedrog zijn, maar wanneer je een nachtmerrie hebt gehad voelt dat niet zo. Je tanden die opeens allemaal uitvallen, een geliefde die komt te overlijden of je huis die in brand staat. Een nachtmerrie is nooit fijn, maar het kan je soms wel wat over jezelf vertellen.

Nachtmerries kunnen je wat vertellen over je emotionele gezondheid.

Onderbewustzijn

Denk jij vaak dat je die ene nachtmerrie gewoon toevallig had? Dan moeten we je toch met de neus op andere feiten drukken. Onderzoekers van Universiteit Gent kwamen tot de ontdekking dat er een verband is tussen de frustratie van het dagelijks leven en nachtmerries. Dit klinkt wat ingewikkeld, maar het houdt in dat mensen die niet lekker in hun vel zitten vaker last hebben van nachtmerries. In deze nachtmerries voelen deze mensen zich vaak hopeloos of er mislukt van alles.

Evalueren

Zit je momenteel in een frustrerende of uitzichtloze situatie? Dan komt dit gevoel terug wanneer je slaapt en daarom kun je last hebben van terugkerende nachtmerries. Heb jij erg vaak nachtmerries? Dan is het goed om te evalueren of er dingen in je leven zijn waar je je niet zo goed over voelt. In dat geval is het verstandig om er eens met iemand over te praten.

Lees ook: Deze vijf dingen veroorzaken hele vreemde dromen, herken jij jezelf hierin?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Womans Health | Beeld: Pixabay