Vrachtwagenchauffeur Ned valt 46 kilo af én ondergaat metamorfose

Ned

In vijf maanden verliest de Australiër 46 kilo

Overgewicht is niet alleen in Europa een serieus probleem, maar ook in Australië. Vrachtwagenchauffeur Ned kan daarover meepraten. Of eigenlijk kon. Met behulp van het televisieprogramma Bringing Sexy Back viel hij een indrukwekkend aantal kilo’s af en kreeg hij een nieuwe look aangemeten.

Je kent hem bijna niet meer terug.

Tv-programma

In een aantal jaar tijd kwam de eerder sportieve Ned 70 kilo aan. Hij wilde het roer graag omgooien, maar had daar wel wat hulp bij nodig. Hij meldde zich aan voor de Australische tv-serie Bringing Sexy Back, een programma dat mensen helpt om de strijd tegen de kilo’s aan te gaan. Ned werd uitgekozen door het programma en hij behaalde zijn doel: afvallen.

Morbide obesitas

Door Samantha Armytage, de presentatrice van het programma, werd Ned tijdens zijn werk op de vrachtwagen overvallen: hij mocht deelnemen aan de tv-show. Daarvoor moest de deelnemer in spe wel eerst wat feiten onder ogen komen. Na een meting bleek de Australiër 171 kilo te wegen en een vetpercentage van 44 procent te hebben, dit percentage plaatste hem daarmee in de morbide obesitascategorie.

Personal trainer

Tijd om daar verandering in te brengen. Samen met personal trainer Cameron Byrnes ging hij direct aan de slag. En dat viel de 28-jarige zwaar. Opgeven staat gelukkig niet in het woordenboek van Ned en hij ging door. Hij liet zien dat hij écht wilde en ging door terwijl hij het zwaar had. Ook het bad met ijsklontjes dat Cameron voor hem klaarmaakte onderging hij dapper. Ned hield zich aan zijn nieuwe dieet, bestaande uit veel gepocheerde eieren, salades en kip. Tijdens zijn strijd tegen de kilo’s vond hij gelukkig veel steun bij zijn ouders en zijn vriendin Becky.

Lees verder op de volgende pagina om te zien hoe Ned het ervan afbrengt.

Pagina 1/2