Voor déze oefeningen hoef je niet uit bed te komen, maar je verbrandt er wél calorieën mee!

Kun je na je workout meteen een uiltje knappen

Liever lui dan moe? Dan zul je wel geen zin hebben om je nog eventjes in het zweet te werken als je in bed ligt. Heb jij overdag geen tijd gehad voor een paar oefeningen? Dan doe je ze toch even vanuit bed!

Deze oefeningen zijn helemaal niet moeilijk.

Fiets crunches

Deze oefening waarbij je fiets-achtige bewegingen maakt, is erg goed voor je buikspieren. Ga op je rug liggen en leg je handen achter je hoofd. Trek je benen omhoog en ga daarna als het ware ‘fietsen’.

De superman

De superman (of supervrouw) oefening is erg goed voor het verstevigen van je core en de oefening is daarnaast ook nog eens erg makkelijk. Ga op je buik liggen en leg je armen recht vooruit. Til daarna je armen en voeten van de vloer en probeer je buik plat te houden. Hou deze houding minsten drie seconden vol. Rust even en doe de oefening opnieuw.

Glute Bridge

Nog een oefening om je core te versterken. De glute bridge is een goede oefening om uit te voeren voor een strakkere buik. Ga op je rug liggen met je armen langs je zij. Buig je knieën en zet je voeten op de grond. Breng daarna je billen omhoog en houd deze houding even vast. Zorg ervoor dat je armen, schouders en hoofd op de grond blijven en dat je niet te veel gewicht op je hoofd en nek zet. Herhaal deze oefening 20 keer.

Knie push-ups

Push-ups zijn erg goed voor je armen, maar zijn ook heel zwaar. Doe daarom eens knie push-ups. Hierbij heb je iets minder gewicht om te drukken, maar het is alsnog een goede oefening!

Planken

Nog een oefening die supergoed is voor je buik, maar óók voor je billen: de plank. Neem voor deze oefening een push-uphouding aan en zet daarna je onderarmen op de grond. Zorg ervoor dat je ellebogen recht onder je schouder staan. Houd je lichaam in een rechte lijn. Kijk tijdens deze oefening bovendien naar de grond om nekblessures te voorkomen. Hou de plank 30 seconden vol. Lukt dit niet? Ga dan voor 20 seconden.

Lees ook: Je boekt al resultaat als je déze oefening slechts dertig seconden doet

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: TipHero | Beeld: Videostill YouTube