5 oefeningen om je bovenarmen af te slanken 

bovenarmen afslanken

Zeg maar dag tegen die vetjes!

De bovenarmen zijn een van de lastigste plekken om af te slanken. Samen met de billen is dit dan ook dé plek waar je snel vet opslaat. Wil je toch graag wat slankere bovenarmen? Dan kun je aan de slag met deze vijf oefeningen. Je kunt ze gewoon thuis uitvoeren, wat wil je nog meer?

Een goede basis

Het is geen nieuws dat afvallen hand in hand gaat met een gezonde levensstijl. Je kunt proberen wat je wilt, maar als jij je voedingspatroon niet aanpast en stil blijft zitten, zal geen enkel lichaamsdeel strakker of slanker worden. Zorg er daarom voor dat je veel water drinkt en gevarieerd en gezond eet. Vooral veel vezels, die zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt. En tot slot: beweeg voldoende. Naast onderstaande oefeningen, is zwemmen een goed alternatief als je de bovenarmen wilt trainen. Nu we de basis weer even helder op het netvlies hebben staan, kunnen we écht aan de slag.

Oefeningen voor slankere bovenarmen

Gebruik voor onderstaande oefeningen een paar handgewichten. Dat maakt de oefeningen intensiever en effectiever. Geen gewichten in huis? Je kunt heel gemakkelijk zelf een setje maken door een flesje te vullen met water of zand. Rust steeds 90 seconden uit tussen de sets. Push jezelf tijdens de oefeningen en geef niet te snel op, maar ga ook niet te ver. Het is beter om rustig op te bouwen.

Bekijk de beschrijvingen en video’s van de oefeningen op de volgende pagina.

Pagina 1/2