Oliebol of kerstkransje verbranden? Zoveel kilometer moet je hardlopen

We zetten het voor vijf populaire feestdagen-snacks op een rij 

Tijdens de feestdagen genieten we volop van lekker eten en drinken. Een oliebol hier, een kerstkransje daar en doe ook nog maar en plak kerststol met roomboter. Oh, en een glaasje champagne kan natuurlijk ook niet ontbreken. Hartstikke lekker allemaal, maar wil je na de feestdagen toch een paar overtollige kerstkilo’s kwijtraken? Dan zetten wij alvast op een rij hoe lang je moet hardlopen om die oliebol te verbranden. 

Genieten tijdens de feestdagen 

We gaan het niet ontkennen: oliebollen zijn heerlijk. Net als een glaasje champagne en appelflappen. En nee, tijdens de feestdagen hoef je niet bij elke snack na te denken over hoeveel je moet sporten om alles te verbranden. Tijdens die dagen mogen we even genieten, dat is ook nog eens beter voor je mentale gezondheid. 

Snacks verbranden

Wil je na al dat lekkers toch weer een beetje op de lijn letten? Runner’s World heeft uitgezocht hoe lang je moet hardlopen om vijf populaire traktaties tijdens de feestdagen te verbranden:

1. Oliebol met krenten 

Aantal calorieën: 167 kcal

Aantal kilometers hardlopen: 3 km 

2. Kerststol met roomboter (per plak)

Aantal calorieën: 300 kcal

Aantal kilometers hardlopen: 5,5 km

3. Appelflap 

Aantal calorieën: 400 kcal

Aantal kilometers hardlopen: 7,3

4. Amandel kerstkransje

Aantal calorieën: 43 kcal

Aantal kilometers hardlopen: 0,8 km

5. Champagne

Aantal calorieën: 70 kcal

Aantal kilometers hardlopen: 1,3 km 

Per persoon verschillend 

Een kleine disclaimer: het aantal kcal en het aantal kilometer hardlopen is een benadering van het precieze aantal kcal dat je verbrand per kilometer. Dit is afhankelijk van je persoonlijke lengte, gewicht, techniek en conditie. Runner’s World gaat hierbij uit van 55 kcal per kilometer hardlopen, maar dit kan voor jou dus net iets anders liggen. 

Lees ook: Afvallen door regelmatig zwemmen: met deze zwemslagen verbrand je de meeste calorieën

Bron: Woman’s Health | Beeld: Pixabay