Afvallen door regelmatig zwemmen: met deze zwemslagen verbrand je de meeste calorieën

zwemslag

Welke slag doe jij meestal?

Dat zwemmen goed is voor je gezondheid is niets nieuws onder de zon. Zo is het niet alleen goed voor je mentale gezondheid, maar ook voor je fysieke gestel. Ook als je een beetje wilt afvallen, kan het trekken van een paar baantjes bevordelijk werken. Zo kun je honderden calorieën verbranden in slechts een uurtje tijd.

Zwemmen is leuk om te doen en ook nog eens een effectieve oefening als je wilt afvallen.

Calorieën verbranden

Afhankelijk van hoe zwaar je bent, hoeveel spiermassa je hebt en hoe snel je zwemt, zou je al zo’n 500 – 600 calorieën kunnen verbranden met een uurtje baantjes trekken. Tijdens het zwemmen gebruik je immers al je spieren. Je bouwt hierdoor conditie op en je wordt sterker. Zwemmen is daardoor een perfecte work-out.

Zwemslagen

De schoolslag is een van de populairste zwemslagen, maar er zijn nog tig andere zwemslagen waar je uit kunt kiezen. Welke zwemslag is het beste als je veel calorieën wilt verbranden?

Vlinderslag
Volgens Swimming.org is de vlinderslag de beste slag als je veel calorieën wilt verbranden. Met deze slag – afhankelijk van je gewicht – kun je zo’n 450 calorieën verbranden in 30 minuten. De vlinderslag kan een lastige slag zijn om te leren en is een stuk zwaarder om uit te voeren dan de standaard schoolslag.

Borstcrawl
De borstcrawl komt op de tweede plek. Met deze zwemslag verbrand je zo’n 300 calorieën in 30 minuten. De borstcrawl is bovendien de beste slag om spierdefinitie te creëren in je buik, billen en schouders.

Rugcrawl
Ook de rugcrawl is een slag waar je veel calorieën mee kunt verbranden. Met deze slag kun je zo’n 250 calorieën in 30 minuten verbranden. Wie graag veel calorieën wil verbranden, kan het beste kiezen voor een intervaltraining.

Overzicht

Benieuwd hoeveel calorieën je per uur per zwemslag verbrandt? Bekijk het hieronder. Dit is overigens een richtlijn. Als je heel langzaam zwemt of juist heel snel kun je minder of juist meer calorieën verbranden dan hieronder is weergegeven. Ook hangt het aantal calorieën dat je verbrandt af van je spiermassa.

Rugslag
60 kilo: 413 cal per uur
75 kilo: 532 cal per uur
90 kilo: 651 cal per uur 

Schoolslag
60 kilo: 590 cal per uur
75 kilo: 760 cal per uur
90 kilo: 931 cal per uur 

Vlinderslag
60 kilo: 649 cal per uur
75 kilo: 836 cal per uur
90 kilo: 1024 cal per uur 

Borstcrawl
60 kilo: 528 cal per uur
75 kilo: 654 cal per uur
90 kilo: 784 cal per uur 

Rugcrawl
60 kilo: 453 cal per uur
75 kilo: 564 cal per uur
90 kilo: 665 cal per uur 

Lees ook: Hangry: deze 5 sterrenbeelden hebben het slechtste humeur als ze trek hebben

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest! 

Bron: Prima, Swimming, Supersnel gezond, Calorieën verbranden | Beeld: Pexels