Onderzoek wijst uit: 63 procent van de Nederlanders bang een burn-out te krijgen

burn-out onderzoek

Dat is veel meer dan van te voren gedacht werd

Een burn-out: een veel gehoorde term de laatste tijd in Nederland. En wat blijkt? Het merendeel is bang om overspannen te raken of een burn-out te krijgen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Maar waar komt die angst vandaan? En hoe kunnen nu het beste omgaan als we tegen een burn-out aanzitten?

Maar liefst 63 procent van de Nederlandse bevolking heeft aangegeven bang te zijn om zelf overspannen te raken.

Stressvol

De stress en druk van ons dagelijkse leven maakt dat we steeds vaker het niet meer aankunnen. Overwerken, drukte in het verkeer, stress van de kinderen, het zijn niet de factoren die we moeten onderschatten. Tegenwoordig ligt de lat in onze samenleving een stuk hoger dan een aantal jaren geleden. De ‘yes-we-can-maatschappij’ van nu maakt dat het moeilijker is om ‘nee’ te zeggen. Health Fest en Fitgirls deden onderzoek onder ruim 1900 Nederlanders en daar kwam uit dat 62,7% vreest om op een gegeven moment om te vallen.

Voorkomen

Nu we weten dat het feitelijk is vastgesteld dat het merendeel van de bevolking bang is om een burn-out te krijgen, rust ons de volgende vraag: hoe kunnen we een burn-out voorkomen? Om te beginnen is het leren om vaker ‘nee’ te zeggen en je verwachtingen van jezelf en anderen bij te stellen een goed begin. Daarnaast kan regelmatig bewegen en sporten helpen om je energie beter te verdelen. Sporten maakt je niet alleen fysiek sterker, ook mentaal gezien kan het je leven verbeteren en helpen om meer rust in je leven te vinden.

Lees ook: Met deze trucjes doe je de perfecte powernap

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Viva | Beeld: PxHere

Array