Was je handen nadat je deze 10 onschuldige dingen hebt aangeraakt

6. Telefoonscherm

Elk moment van de dag kunnen we onze telefoon er bijpakken. Ja, – geef maar toe – ook waneer we een kleine of grote boodschap doen op het toilet. Het kleine scherm draagt ontzettend veel viezigheid met zich mee. Was daarom geregeld je handen én kies er ook voor om je telefoonscherm met speciale reinigingsdoekjes te poetsen.

7. Keuken

In de keuken bevinden zich meer bacteriën dan je denkt. De voornaamste reden? Rauw vlees! Kook jij regelmatig gerechten met vlees? Grote kans dat je dit in je handen houdt, op een snijplank snijdt en vervolgens bakt. In de tussentijd raak je dingen als pannen, messen, vochtige doekjes en het aanrecht aan. Bacteriën zijn gek op deze vochtige plek, dus voorkom dat de boel zich verspreid. Was die handen extra goed!

8. Pennen

De gemiddelde pen op een kantoor bevat ongeveer net zoveel bacteriën als een wc-bril. Was jij voortaan je handen nadat je een pen van een collega hebt gebruikt? Wij in ieder geval wel.

9. Zeepdispensers

Ga je je handen wassen met zeep? Dan ben je goed bezig. Denk echter wel na over het zeeppompje dat je gebruikt. Vooral de navulbare zeepdispensers zijn een bron van bacteriën. Het is daarom geen gek idee om ook geregeld je zeepdispenser eens goed schoon te maken.

10. Vliegveld

De viezigheid op een vliegveld is te vergelijken met het openbaar vervoer. Dagelijks lopen er duizenden verschillende mensen rond op een vliegveld, waardoor de verspreiding van bacteriën en virussen enorm is. Heb je je handbagage in een bak gelegd en ben je ingecheckt? Was dan goed je handen. De bakken waarin andermans spullen gelegd worden, kunnen namelijk erg veel viezigheid bevatten.

Pagina 2/2

Lees ook: 5 signalen waaraan je eczeem kunt herkennen

Bron: Reader’s Digest | Beeld: Unsplash