Deze 9 gewoontes kunnen voor dat nare opgeblazen gevoel zorgen

Van een opgeblazen gevoel wordt niemand blij

Heel veel mensen hebben na het eten last van een opgeblazen gevoel. Het kan een heel vervelend gevoel zijn en het ziet er ook niet bepaald flatteus uit. Vaak weten we niet waar dat gekke gevoel vandaan komt, maar er zijn een aantal gewoontes die hier de oorzaak van kunnen zijn. Als je voortaan rekening houdt met deze gewoontes, zul je hopelijk veel minder last hebben van dat nare opgeblazen gevoel. 

De dingen die je parten kunnen spelen, zijn:

Niet goed genoeg kauwen

Als kind werd jou vast altijd verteld dat je dertig keer op je eten moest kauwen alvorens je het doorslikt. Dit leek altijd lichtelijk overdreven, want dan is er werkelijk niks meer van je eten over. Toch is het wel slim om goed op je eten te kauwen en het niet na drie keer al door te slikken. Als je dat niet doet, dan breek je het voedsel niet goed af. Dit gebeurt grotendeels al in je mond en als je niet goed kauwt dan sla je dat proces over. De enzymen in je mond kunnen dan niet al een groot deel van de voedingsstoffen opnemen en daardoor zet je meer druk op de rest van je verteringsstelsel en dat kan zorgen voor een opgeblazen gevoel.

Te snel eten

Buiten het feit dat je te weinig kauwt, kun je ook te snel eten. Hap na hap naar binnen schrokken zorgt voor meer lucht bij het doorslikken en dat kan zorgen voor een opgeblazen gevoel. Om dit te verhelpen kun je na elk hapje je bestek even neerleggen, zodat je tijd hebt om rustig te kauwen en te slikken.

Niet denken bij het eten

Even televisie kijken terwijl je je avondeten of ontbijt naar binnen werkt of een broodje eten op kantoor, het zijn stuk voor stuk slechte ideeën. Mensen vergeten vaak dat het verteringsstelsel al begint bij je brein. Dit komt door de geur en smaak van het eten, maar zelfs de gedachten aan en het zien van eten draagt hieraan bij. Eet voortaan dus liever aan tafel en hou je koppie erbij.

Kijk voor andere oorzaken voor een opgeblazen gevoel op de tweede pagina.


Pagina 1/2