Last van opgezwollen voeten bij warm weer? Dit verhelpt het probleem snel!

opgezwollen voeten tips

Heb jij snel last van opgezwollen voeten?

De afgelopen periode hebben we grotendeels te maken gehad met vochtig en warm weer. De tropische temperaturen zijn natuurlijk fijn als je een dagje naar het strand gaat of je tijd in de tuin doorbrengt. Toch is je lichaam niet altijd blij met deze warmte. Heb jij snel last van opgezwollen voeten tijdens warm weer? Lees dan snel hoe je gemakkelijk hiervan af kan komen.

Zo kun je tenminste nog normale schoenen dragen tijdens warm weer.

Zwaartkracht

Door de warmte zetten bloedvaten in je lichaam zich sneller uit. Door deze ruimte kan er meer vocht door de achterwand ‘lekken’. Met name in je handen en voeten merk je dit het meest. Dit komt omdat je lichaam meer moeite heeft om dit vocht vanuit deze uithoeken af te voeren. In je handen en voeten zijn de lymfevaatjes die het vocht afvoeren relatief klein. Daarnaast moet het vocht naar boven getransporteerd worden, wat tegen de zwaartekracht in gaat. Geen wonder dus dat alles ineens zo opgezwollen aanvoelt tijdens warme, zomerse temperaturen.

Zwakke bloedvaten

Gelukkig kunnen gezwollen handen of voeten geen kwaad, maar erg vervelend is het wel. Helemaal als je liever dichte schoenen aan doet of moet op het werk in de zomer. Worden jouw handen en voeten snel dik tijdens het warme weer? Dan kan dit iets zeggen over de conditie van je bloedvaten. Het kan zijn dat je aderen zwakker worden, waardoor het bloed moeizamer door je lichaam getransporteerd kan worden. Als het ware blijft het bloed in je aderen ‘staan’. Mensen met zwakkere bloedvaten hebben het met warm weer dus extra zwaar.

Benieuwd hoe je makkelijk en snel van opgezwollen voeten af komt? Lees dan snel verder op de volgende pagina!


Pagina 1/2