Veel ophef om ’te curvy’ paspoppen van Nike

nike curvy paspoppen

Veel mensen vinden de paspoppen van Nike té curvy voor een sportmerk

Vrouwen met wespentailles, dunne benen en afgetrainde armen. In elke winkel of webshop zie je dit soort droomfiguren voorbij komen. Stom eigenlijk, want zo zien we er niet allemaal uit. Tegenwoordig wordt er hard gewerkt aan dit vertekende straatbeeld, aangezien er steeds meer webshops werken met de zogenoemde ‘curvy’ modellen. Dit zijn geen plus-size modellen, maar modellen met een ‘normaal’ maatje meer. Het populaire sportmerk Nike kon hierin niet achterblijven, dus bracht haar nieuwe curvy paspoppen naar de winkel. Maar hier was niet iedereen over te spreken. 

Deze paspoppen zouden namelijk té vol zijn voor een sportmerk.

Mannequins

Nike kiest voor curvy paspoppen in haar winkels om een statement te maken. Volgens Nike is je maat namelijk niet belangrijk tijdens het sporten. Nike presenteert paspoppen in alle soorten en maten, zo ook met beenprotheses. Nike wil hiermee aangeven dat ze voor diversiteit staan.

Ophef

Volgens de Britse krant The Telegraph slaat Nike de plank volledig mis. De poppen zouden volgens de krant té dik zijn, ze vindt dat deze pop obesitas lijkt te hebben. Ook op social media zijn de reacties niet allemaal positief. Zo zou de pop een maat 48-50 lijken te hebben, wat volgens velen veel te curvy is. In RTL Boulevard gaf Olcay Gulsen haar mening, zo gaf zij aan dat deze modellen te zwaar lijken om goed te sporten.

 Positief

Naast alle negatieve reacties, zijn er ook een hoop positieve reacties. Dit betekent dat de vollere vrouw zich eindelijk ook in een mooie sportoutfit kan hullen. Nike wil ervoor zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt in een sportoutfit en heeft verder niet direct gereageerd op al het commentaar. De paspoppen staan op dit moment nog niet in alle Nike winkels, maar worden voor het eerst gepresenteerd in de Nike flagshipstore in Londen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de paspoppen over heel de wereld terug te vinden zijn.

Lees ook: 9x waarom zwemmen ontzettend goed is voor je gezondheid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Unsplash

Array