Hittegolf! ANWB adviseert om een paraplu mee te nemen in de auto

Neem een paraplu mee als je een (lange) autorit gaat maken in de hitte

Het zal je niet ontgaan zijn dat het flink heet wordt de komende dagen. Als je in deze hitte een autorit gaat maken, neem dan een paraplu mee. Dat adviseert de ANWB. Nu kun je denken: “Het gaat toch niet regenen?” Nee, de paraplu dient als bescherming tegen de zon, als je bijvoorbeeld bij pech je auto uit moet.

Drinken, drinken, drinken!

Naast de paraplu is er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je in deze hittegolf op pad gaat met de auto. De ANWB raadt aan genoeg water mee te nemen. Dit is vooral belangrijk als je kinderen in de auto hebt, want uitdroging is bij hen een groot gevaar. Tevens wordt er dit weekend enorme drukte verwacht op de Europese wegen. Wanneer je in een file terechtkomt zijn een paar extra flessen water dus zeker geen overbodige luxe.

Brrr… airco

Ook wil je in deze hitte natuurlijk je airco aan. Maar let erop dat je deze niet té koud zet: het advies is niet meer dan zes graden onder de buitentemperatuur. Zo voorkom je verkoudheidsklachten en/of hoofd- en keelpijn. Heb je geen airco in je auto? Volg dan deze tips om de hitte in de auto te overleven. 

Hitteprotocol

Rijkswaterstaat heeft voor de komende dagen een hitteprotocol ingesteld. Dit protocol houdt in dat er meer hulp wordt ingezet om gestrande automobilisten zo snel mogelijk te kunnen helpen. “Bij pech wordt meteen een berger ingeschakeld, zodat mensen niet te lang op het hete asfalt hoeven te staan”, vertelt een woordvoerder. Vervolgens worden de automobilisten en hun auto meegenomen naar een plek met veel schaduw en water, waar ze verder worden geholpen. 

Lees ook: Experts waarschuwen: loop in de zomer niet te veel op slippers

Bron: LINDA.nl | Beeld: Unsplash