Geen airco in de auto? Met deze tips overleef je de hitte in de auto

Zo maak je het koel(er) in een auto zonder airco

Nu het Nationaal Hitteplan van kracht is en de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden, is het tijd om zoveel mogelijk verkoeling op te zoeken. Sommige automobilisten zijn gezegend met een heerlijk, koele airco in de auto. Sta jij echter altijd vast in de file in die snikhete auto zónder airco? Probeer dan eens deze tips toe te passen om het in de auto dragelijk te maken tijdens de hitte.

Met deze tips maak je het enigszins koeler in een auto zonder airco.

Natte doekjes

Om te beginnen kan deze tip al goed helpen om het koeler in de auto te maken: hang wat natte doekjes voor de luchtblazers van de auto. De lucht die uit deze blazers komt zal nu een stuk koeler aanvoelen. Belangrijk is om wel meerdere natte doeken paraat te hebben, want door de luchtblazers zijn de natte doekjes natuurlijk binnen no-time opgedroogd.

Nat haar

Ijsblokjes

Een truc die afkomstig is uit het warme platteland van Arizona, Amerika. De bewoners passen deze truc al vanaf de jaren 40 toe om de auto’s zonder airconditioning dragelijk te maken. Om het koeler te krijgen in de auto zetten ze een bakje met ijsblokjes op de vloer van de auto. De ventilatie, met name onder de benen, zal door de ijsblokjes een koelere lucht door de hele auto heen blazen.

Waterflessen

Geen losse ijsblokjes bij de hand? Dan kan je de bovenstaande truc ook toepassen met een bevroren waterfles. Daarnaast is het fijn om een bevroren waterfles in handdoeken te wikkelen en deze bijvoorbeeld in je nek te leggen wanneer je lang in de file moet staan tijdens de warmte. Is het ijs uit de waterfles verdwenen? Dan heb je een fris, koud water bij de hand in de auto! Een win-win situatie dus.

Benieuwd welke handige tips we nog meer hebben om je auto te verkoelen tijdens de hittegolf? Lees dan snel verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2