Om déze reden zou je altijd in een pikdonkere slaapkamer moeten slapen

slaapkamer

We doen het voortaan altijd

Ben jij iemand die een superdonkere slaapkamer boven een lichte slaapkamer verkiest? Of slaap jij liever in een kamer die nog wel een beetje verlicht is? Behoor jij tot de groep mensen die liever wat licht heeft in de slaapkamer? Dan hebben we slecht nieuws. Uit dit onderzoek dat werd gepubliceerd in de American Journal of Epidemiology blijkt dat je juist niet in een kamer moet slapen waar veel licht is.

Het is heel slecht voor je gezondheid.

Donker, donkerder, donkerst

Uit het onderzoek blijkt dat je meer kans hebt op depressieve gevoelens als je in een slaapkamer slaapt die licht is. Zelfs een klein beetje licht zou al kunnen zorgen voor depressieve gevoelens. Twee jaar lang hielden onderzoekers het slaapgedrag van 863 mensen in de gaten. De gegevens die ze hadden vergaard in die twee jaar werden onder de loep genomen. Na het analyseren van deze gegevens konden de onderzoekers concluderen dat mensen die niet in een donkere slaapkamer sliepen, zich depressiever voelen dan mensen die wel in een pikdonkere slaapkamer slapen.

Nachtrust

Waarom mensen zich depressiever voelen als ze in een lichtere slaapkamer slapen, is nog niet helemaal duidelijk. Wel heeft professor Kenji Obayashi een vermoeden, zo vermoedt hij dat mensen ’s nachts -bewust of onbewust- vaker wakker worden en onrustiger slapen. Slaap je niet goed? Dan voel je je ook minder goed. Hoe dan ook: voortaan met de gordijnen dicht slapen.

Lees ook: Dankzij dit trucje verbrand je elke dag 100 calorieën extra

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pixabay