Dankzij dit trucje verbrand je elke dag 100 calorieën extra

calorieën

En het kost je geen extra moeite

Regelmatig de sportschool induiken en je in het zweet werken is een goede stap om af te vallen. Maar als je echt wat kilo’s kwijt wilt, zul je voornamelijk op je voeding moeten letten.  Voedingswaren laten staan vinden we echter erg moeilijk, die punt chocoladetaart schreeuwt immers je naam. Gelukkig bestaat er een trucje waardoor je per dag 100 extra calorieën verbrandt.

Het geeft je eten ook nog eens meer smaak! Win-win als je het ons vraagt.

Pittig eten

Het enige wat je moet doen is wat meer pit toevoegen aan je eten. Werkt dit echt? Ja zeker! Veertig mannen en vrouwen namen de proef op de som. Voor het onderzoek kreeg de ene helft van de groep elke dag een pil met caspacicinoïden (een stofje dat in chilipepers zit). De andere helft kreeg een placebopil. De eerste groep verbrandde per dag 116 calorieën meer dan de tweede groep! Door pittig te eten warmt je lichaam op, waardoor je meer calorieën verbruikt en dus verbrandt.

Andere voordelen

Dat pittig eten ervoor zorgt dat je meer calorieën verbrandt is nog niet het enige voordeel. Zo geef cayennepeper je spijsvertering een boost én laat het je bloedsuiker dalen en krijgt je bloedcirculatie een slinger. Wij doen meteen wat cayennepeper door ons eten!

Lees ook: Wil je afvallen? Dan moet je zo veel kilometer per week hardlopen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Famme | Beeld: Pexels