Droom je van een plattere buik? Eet dan deze voedingsmiddelen

Sla de volgende etenswaren maar meteen in!

Lang niet iedereen ziet het zitten om zich in de sportschool in het zweet te werken om een paar kilo af te vallen. Ben jij niet sportief aangelegd en wil je toch werken aan een strakker lichaam? Deze voedingsmiddelen helpen je een handje.

Voor ons geen straf!

Rode biet
Deze biet is niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond. Zo bevat het wortelgewas kalium, vezels, magnesium, fosfor en ijzer. Door regelmatig een glaasje rodebietensap te drinken, kun je het cholesterol in je lichaam met zo’n dertig procent verlagen!

Waterkers
Klein maar fijn, zo kun je de waterkers wel omschrijven. Deze smaakmaker is rijk aan voedzame stoffen en bevat de vitamines B1, B2, B11, C en E. Deze kruidachtige plant reinigt je lichaam en bevordert de bloedcirculatie. Ook bevordert waterkers de vertering van vetten en draagt het bij aan een gezonde spijsvertering.

Pompelmoes
Deze citrusvrucht bevat weinig calorieën en is rijk aan proteïne en voedingsvezels. Pompelmoes verlaagt je bloedsuikerspiegel, waardoor je eetbuien voorkomt. Let wel op: net als grapefruit kan pompelmoes de werking van bepaalde medicatie tegenwerken.

Appels
Wie wil afvallen heeft het vast weleens gehoord: eet je water. En dat kun je doen door regelmatig een appeltje te nuttigen. Appels bestaan voor 85 procent uit water. Door de hoeveelheid water en de oplosbare vezels die in een appel zitten, krijg je na het verorberen van een appel sneller een voldaan gevoel. Ideaal!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay