Minder proeven en ruiken zijn mogelijk symptomen van corona

proeven ruiken symptomen corona

Meerdere coronapatiënten merkten een verminderd reuk- en smaakvermogen

Britse artsen weten het bijna zeker: mensen die geen symptomen hebben van het coronavirus, maar wel minder ruiken en proeven, kunnen besmet zijn met het coronavirus. Uit onderzoek blijkt deze symptomen bij coronapatiënten opdoken. 

Belangrijkste symptomen

Misschien heb je het al wel 100 keer gehoord: koorts, hoesten en kortademigheid zijn de belangrijkste symptomen van het coronavirus. Toch blijkt dit volgens Britse artsen niet helemaal correct. Meerdere besmette mensen gaven aan dat zij ook hun reuk en smaak kwijt raakten. Volgens artsen moeten deze klachten serieus genomen worden.

Niet meer goed ruiken

In The New York Times worden verhalen over mensen die besmet waren met coronavirus gedeeld. Zo liet een kok weten dat hij de smaak van knoflook niet meer kon proeven en rook een moeder de poepluier van haar baby niet meer. Weer andere mensen zouden zoete geuren of de geur van een kattenbak niet meer kunnen ruiken.

Wereldwijde meldingen

Britse neus-, keel- en oorartsen zeggen dat deze signalen wereldwijd worden gemeld. Echter wordt er nog niet veel onderzoek naar gedaan. Toch zijn Britse artsen het erover eens dat bij deze klachten men minimaal 7 dagen in thuisquarantaine moet zitten. Daarnaast raden ze het zorgpersoneel aan om mondkapjes te dragen wanneer zij hun reuk of smaak kwijt zijn geraakt.

Lees ook: Strenge maatregelen: boa’s vragen om betere verdedigingsmiddelen

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash