Strenge maatregelen: boa’s vragen om betere verdedigingsmiddelen

“We willen onszelf goed kunnen verdedigen”

Afgelopen maandagavond deelde het kabinet de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus. Om een verdere verspreiding van het virus te beperken en voorkomen, zijn bijvoorbeeld alle evenementen tot 1 juni afgelast. Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) lieten na deze mededeling al gauw van zich horen. Zij willen beschikking krijgen over betere verdedigingsmiddelen als pepperspray. 

Geen nieuwe boodschap

Het is niet voor het eerst dat boa’s vragen om beter gereedschap, zo meldt voorzitter vakbond BOA-ACP Richard Gerrits. Hij meldde dit afgelopen maandag rechtstreeks aan Ferd Grapperhaus, de minister van Justitie en Veiligheid. Volgens Gerrits hebben boa’s beter gereedschap nodig om handhavende taken goed uit te voeren.

Bijeenkomsten verboden

Aangezien grote bijeenkomsten tot 1 juni verboden zijn, zijn boa’s nodig om de boel te handhaven. Wanneer er een noodverordening komt, omdat mensen zich niet aan de maatregelen houden, treden boa’s op. “Je gaat de komende tijd niet de leukste gesprekken krijgen op straat”, legt Gerrits uit. “We gaan er nogmaals met klem op wijzen dat we onszelf goed willen kunnen verdedigen. Boa’s moeten in het bezit zijn van pepperspray, andere verdedigingsmiddelen en mondkapjes.”

Lees ook: Dit zijn de nieuwe aangescherpte maatregelen tegen corona op een rij

Bron: LINDA | Beeld: Handhaving – (Day 3 of Holiday 2011), door Matthew Kenwrick onder de licentie CC BY-ND 2.0