Bizar: Als je stopt met roken is dit het resultaat al na 20 minuten

roken

Binnen 20 minuten is al verschil te zien

Stoppen met roken is altijd een slim plan. Het is bewezen dat het slecht voor je is en diep van binnen weten alle rokers dat ook wel. Toch is het heel lastig om te stoppen en daarom hopen we dat dit je een handje gaat helpen. Je hoeft namelijk helemaal niet lang te wachten tot je de positieve effecten zult ervaren. Al na twintig minuten is er een merkbaar en meetbaar verschil!

Het is nooit te laat om te stoppen.

Gevolgen roken

Laten we eerst nog een keer de gevolgen van roken voor je op een rijtje zetten. Dan weet je gelijk waarom je ook alweer wilt stoppen. Mensen die langdurig en veelvuldig roken hebben namelijk veel kans op longkanker. Dat was je waarschijnlijk al bekend, maar wist je dat het ook invloed uitoefent op je cholesterol? Hoe het precies werkt is niet helemaal duidelijk, maar wanneer je veelvuldig rookt, dan klonteren bepaalde bloedcellen samen. Het bevordert hierdoor de afzetting van cholesterol. Je kunt dus nog zo gezond eten, maar door het roken toch een verhoogd cholesterol krijgen. Een te hoog cholesterol zorgt op zijn beurt weer voor een verhoogde kans op een beroerte. Des te meer reden om vandaag nog te stoppen en gelukkig is het herstel snel merkbaar.

Gevolgen stoppen

Zoals hierboven al genoemd werd, is er vanaf twintig minuten al een duidelijk meetbaar verschil. Zo gaat je bloeddruk omlaag en gaat ook je hartslag naar beneden. Dit komt de gezondheid gelijk ten goede, omdat een hoge bloeddruk helemaal niet goed voor je is. Als je nog langer gestopt bent dan ga je nog veel meer dingen merken. We zetten van tijd tot tijd voor je op een rijtje wat er precies gebeurt in je lijf. Het is verbazingwekkend hoeveel die sigaretten in je lijf doen en hoe snel je het weer deels kunt herstellen. Lees op pagina twee precies wat er in je lichaam gebeurt als je stop met roken.

Pagina 1/2