Roomboter is een stuk beter voor je dan men je doet geloven, margarine daarentegen… Lees hier waarom roomboter het wint van margarine!

De fabeltjes achter roomboter

Het lijkt erop dat we al tientallen jaren voor de gek zijn gehouden over roomboter. Roomboter blijkt namelijk helemaal niet schadelijk te zijn voor je gezondheid, maar margarine wel. De verzadigde vetten in vlees en in roomboter zijn niet slecht voor je, maar juist margarine blijkt dodelijk te kunnen zijn volgens nieuw onderzoek.

Heel veel mensen hebben van hun huisarts of diëtist te horen gekregen dat ze juist minder dierlijke vetten moeten consumeren, maar de grootste studie die ooit is uitgevoerd op dit gebied heeft opvallend genoeg juist aangetoond dat ze de kans op hart- en vaatziekten en suikerziekte niet verhogen.

De kans op overlijden door het veel eten van margarine is echter maar liefst 34% hoger. “Jarenlang werd iedereen geadviseerd om de hoeveelheid vetten terug te dringen,” zegt hoofdonderzoeker Russell de Souza van de McMaster University in Canada. “Transvetten hebben geen gezondheidsvoordelen en verhogen het risico op hartziekte enorm. Dat geldt niet voor verzadigde vetten.”
Lees meer over dit baanbrekende onderzoek op de volgende pagina.


Pagina 1/2