Een slechte nachtrust door zorgen om coronavirus? Zo ga je ermee om

Nachtmerries en slapeloze nachten: je wordt er niet vrolijk van

Nieuwsberichten in de ochtend, gesprekken in de middag en talkshows in de avond: het coronavirus staat overal centraal. Je er vanaf sluiten is vrijwel onmogelijk en daarnaast is het belangrijk om goed op de hoogte te blijven. Is je nachtrust verstoord door zorgen om het virus of heb je last van nachtmerries? Wij helpen je een handje.

Ritme aanhouden

Werk je thuis of ben je plotseling vrij? Probeer in ieder geval je normale ritme aan te houden. Stap elke dag rond dezelfde tijd uit bed, slaap niet te lang uit, eet op normale tijdstippen en ga niet te laat naar bed. Wanneer je deze dingen volhoudt, verbetert je nachtrust hierdoor. 

Daglicht is je beste vriend

Ondanks het thuis zitten, is het belangrijk om genoeg daglicht op te vangen. Voor de mensen met een balkon of tuin: lucky you, maak hier gebruik van! Heb je dit niet? Ga dan tijdens je dagelijkse tripje naar de supermarkt in de ochtend of middag naar buiten. Doe je boodschappen niet ’s avonds in het donker, want juist het daglicht is bevordelijk voor een goede nachtrust.

Beperk nieuwsberichten

Check jij continu het nieuws? Dan kun je daar maar beter mee stoppen. Kijk bijvoorbeeld elke avond naar het journaal, maar ga overdag niet op elke mogelijke nieuwssite berichten over corona opzoeken. Door je dagelijkse dosis coronanieuws te beperken, stap je een stuk kalmer in bed. Leg daarnaast een uur voor het slapen die telefoon of laptop eens weg. Dit komt je nachtrust enorm ten goede.

Nachtmerries over corona

Kom je wel in slaap, maar schrik je regelmatig wakker van een heftige droom over corona? Psycholoog Gijs Coppens legt aan Metro uit dat dit er nu eenmaal bij hoort. “Probeer jezelf gerust te stellen in plaats van dat je gaat zeggen dat je niet meer zo wilt dromen”, legt Coppens uit. Daarnaast raadt hij aan om zodra je wakker wordt een ander einde van de droom te bedenken. “Het zijn geen garanties, maar er is een kans dat de droom zich herhaalt en dat er dan een ander einde aan zit”, aldus Coppens.

Lees ook: OG3NE door het dolle heen: Queen deelt cover van de zussen op social media

Bron: Metro, Metro UK | Beeld: Pexels