Deze symptomen kunnen wijzen op een lactose-intolerantie

lactose-intolerant

Je kunt last hebben van veel vervelende kwaaltjes

Je hoort steeds vaker dat iemand te maken heeft met een lactose-intolerantie of -gevoeligheid. Mensen die net ontdekken dat ze niet tegen lactose kunnen, liepen vaak langere tijd rond met bepaalde klachten, maar konden niet plaatsen waar die vandaan kwamen. Daarom hebben wij op een rijtje gezet van welke dingen je last kunt hebben als je lactose-intolerant bent.

Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts.

Lactose verwerken

Een lactose-intolerantie kan pas opduiken wanneer je al wat ouder bent. Je lichaam maakt namelijk zelf lactose aan om zo het lactose dat je binnenkrijgt te verwerken. Naarmate je ouder wordt, maakt je lichaam minder lactose aan. Zo weet Healthline te vertellen dat maar 70 procent van de volwassenen genoeg lactose aanmaakt om zelf goed lactose te kunnen verwerken. Maar hoe weet je precies of jouw lichaam hier ook moeite mee heeft? Deze tekenen kunnen wijzen op een intolerantie voor lactose.

Buikpijn en een opgezette buik

Pijn en een opgezet gevoel kunnen bij mensen met een lactose-intolerantie veroorzaakt worden doordat de lactose, die het lichaam niet kon verteren, in de dikke darm terecht komt waar het wordt gefermenteerd. Het fermenteren van onverteerde lactose resulteert in een te veel aan lucht en water in de buik, waardoor je buikpijn kunt krijgen of een opgezette buik. 

Lees op de volgende pagina welke klachten ook kunnen wijzen op een lactose-intolerantie.

Pagina 1/2