Op deze manier kun je terugtrekkend tandvlees stoppen

tandvlees

Zou houd jij je tandvlees gezond

Terugtrekkend tandvlees is een groot probleem. Mensen denken vaak dat alleen gaatjes een probleem zijn, maar terugtrekkend tandvlees kan voor veel vervelende dingen zorgen. Denk hierbij aan blootliggende tandhalzen en uiteindelijk zelfs het verlies van tanden. Het is daarom belangrijk om ook je tandvlees goed te verzorgen. Heb jij last van terugtrekkend tandvlees? Dan zijn er een paar dingen die je zelf kunt doen om dit proces te vertragen en zelfs te stoppen. 

Kleine moeite, groot resultaat!

Oliespoelen

Dit schijnt een van de meest effectieve manieren te zijn om terugtrekkend tandvlees te verhelpen. In 2011 is er een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Ayurveda Integrative Medicine, waarin staat dat oliespoelen heel goed is voor de gezondheid van je mond. Het schijnt namelijk de afvalstoffen uit je lichaam te ’trekken’ die je dan vervolgens uitspuugt. Ook zeggen mensen dat ze er wittere tanden en gezonder tandvlees van krijgen. Dit is hoe je het doet:

  • Spoel 1 eetlepel gesmolten kokosolie voor 15 tot 20 minuten door je mond.
  • Spuug de olie uit (het ziet er nu wit en melkachtig uit)
  • Spoel je mond goed met water en poets je tanden, zoals je gewend bent.
  • Herhaal dit proces dagelijks in de ochtend op een nuchtere maag  voor ongeveer 1 maand.

Let op: gorgel niet met de olie en slik het ook niet door!

Bijen propolis

Ook bijen propolis zou een gunstig effect hebben op het tandvlees. Propolis is een plakkerig soort hars die bijen gebruiken om de bijenkorf bij elkaar te houden. Het heeft een ontstekingsremmende werking en is daarom ook geschikt voor ontstoken tandvlees. In 2013 is er een onderzoek gepubliceerd waaruit bleek dat propolis heel goed gebruikt kan worden door tandartsen doordat het zo rijk is aan antibacteriële en ontstekingsremmende stoffen. Bijen propolis is gewoon te krijgen bij de drogist of natuurwinkel in de vorm van mondspoeling of tabletjes. Pas wel op als je allergisch bent voor bijensteken. Dan kun je dit product beter niet gebruiken!

Kijk op de volgende pagina voor andere manieren om terugtrekkend tandvlees te stoppen.


Pagina 1/2