Tekenbeten liever voorkomen? Gebruik dan eens deze natuurlijke olie

Teken hebben een hekel aan deze natuurlijke olie

In de zomermaanden juni en juli ondervinden we de meeste lasten van teken. Zo blijkt ook uit cijfers dat het aantal tekenbeten bij mensen ieder jaar weer toeneemt. Ga je daarom binnenkort een boswandeling maken? Dan is het belangrijk om je lichaam goed te controleren op tekenbeten. Wil je het liever voorkomen dan genezen? Gebruik dan eens deze natuurlijke olie vóórdat je het leefgebied van deze nare beestjes betreedt.

Tekenbeten

Tegenwoordig zijn niet alleen maar de maanden juni en juli de tijd waar teken het meeste voorkomen. Door klimaatverandering blijven teken langer actief en vinden we ze ook in de maanden voor- en na de zomer. Controleer daarom je lichaam altijd goed wanneer je een lange boswandeling hebt gemaakt. Eenmaal gebeten door een teek kan je mogelijk de ziekte van Lyme met je meedragen. Tref je het beestje ergens op je lichaam? Zorg dan in eerste instantie dat je een teek op een veilige manier verwijdert.

Etherische olie om teken te voorkomen

Toch is voorkomen vaak beter dan genezen. Daarom kunnen we beter het advies van boswachters aannemen, die al jaren de natuurlijke olie tea tree olie gebruiken om teken te voorkomen. Deze etherische olie kan worden toegevoegd aan je doucheproduct, waar je je vervolgens mee kunt wassen voordat je het bos in gaat. Let wel, de olie is alleen geschikt voor mensen. De etherische olie kan giftig zijn voor (huis)dieren, zelfs met een dodelijke afloop. Gebruik je liever een andere olie die niet gevaarlijk is voor je huisdier? Dan kan je eucalyptus- en citroenolie gebruiken.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Heb je toch een teek? Lees dan op de volgende pagina hoe je een teek moet verwijderen.

Pagina 1/2