Zweten maar! Dit is waarom je juist met deze tropische temperaturen naar de sauna moet gaan

Ga jij ondanks het mooie weer alsnog naar de sauna?

De mussen vallen van het dak en daarom zoeken we de verkoeling maar al te graag op. Even lekker naar de sauna hoeft niet, want in de slaapkamer voelt het al als eentje. Velen zien het echt niet zitten om nu naar de wellness te gaan omdat het overal zo ontzettend warm is, maar experts beweren dat het juist goed is om met deze tropische temperaturen naar de sauna te gaan.

Toch maar naar de sauna gaan dan?

Gezondheid

Melle, Eigenaar van de Amsterdamse sauna Deco laat aan RTL Nieuws weten dat het juist verkoelend werkt om nu een sauna te bezoeken. “De hoge temperatuur in de sauna verhoogt de ‘kerntemperatuur’ in het lichaam – en dat werkt verkoelend’, legt hij uit. “Na mijn saunabezoek had ik het niet meer zo warm. Ik heb die nacht heerlijk geslapen.”

Opletten

Hydrotherapeut Florintine van Vollenhoven laat aan Nu.nl weten dat het geen kwaad kan om de sauna te bezoeken, wel drukt ze op het hart dat het belangrijk is om niet te veel water te drinken. “Dit weten niet veel mensen: tijdens een saunabezoek kun je beter oppassen met je vochtinname.” Tussen de saunagangen door moet je niet te veel drinken. De afvalstoffen in het lichaam worden anders als het ware verdund, waardoor je lichaam er minder van afvoert. Je doet er overigens wel goed aan om achteraf wat te drinken. “Het verlies van mineralen vul je het best aan met verse groenten- of vruchtensap.”

Vermijd koud water

Als je net de saunacabine uitstapt en je wilt afkoelen, zal je geneigd zijn om even onder een koude straal water te staan. Dit moet je echter niet doen. Je kunt het beste afkoelen met lauw water. “Douchen met koud water zorgt ervoor dat je je lichaam actief stimuleert om weer op te warmen”, legt van Vollenhoven uit. En dat willen we op deze warme dagen juist niet.

Lees ook: Relaxed! Zoveel calorieën verbrand je in de sauna

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay