Wil je afvallen? Dan moet je zo veel kilometer per week hardlopen

hardlopen

Het valt gelukkig reuze mee!

Afvallen, het gaat niet over rozen. Je moet diverse snacks laten staan en je moet je ook in het zweet willen werken. Gelukkig hoef je heus niet elke dag in de sportschool te trainen, een rondje hardlopen is ook effectief om vet te verbranden. Maar hoeveel kilometer moet je per week rennen om af te vallen?

Wij trekken vanavond meteen de sportschoenen aan.

Gezondheidsvoordelen
Hardlopen heeft tal van voordelen voor je gezondheid. Een rondje rennen in het park maakt je hoofd leeg, je bouwt je conditie op, je verbrandt veel calorieën én je bouwt spiermassa op. En zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar hoe vaak en hoe lang moet jij hollen om af te vallen?

Een paar kilometer
Wie eigenlijk niet zo’n fan is van hardlopen, kan opgelucht ademhalen. Je hoeft geen halve marathon te rennen als je een kilootje of twee wilt verliezen. Uit het onderzoek dat The Journal Of Sports Medicine and Physical Fitness publiceerde, blijkt dat je maar vijf kilometer per week hoeft af te leggen. De onderzoekers hielden een jaar lang de prestaties van 538 hardlopers in de gaten. De participanten hielden hun gelopen kilometers en gewicht bij en hielden zich aan een voedingsschema.

Resultaten
Na het jaar vergeleken de wetenschappers het lichaamsvet van de hardlopers met het vetpercentage dat de sporters twaalf maanden geleden hadden. Hieruit bleek dat het wekelijks afleggen van vijf kilometer al genoeg was voor het lichaam om af te vallen. Let wel op: niet alleen door het hardlopen vielen de deelnemers af, maar ze aten ook gezond.

Toch fijn om te weten dat je niet elke dag tien kilometer hoeft te rennen als je wilt afvallen ;).

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair Online | Beeld: Pexels