Wil je wat gewicht kwijt? Lunch dan voortaan uitgebreid!

Uitgebreid lunchen zou de sleutel zijn tot extra gewichtsverlies

Zwoegen in de sportschool, maaltijden wegen en calorieën tellen; het zijn een paar manieren waarop mannen en vrouwen soms pogen om af te vallen. Helaas niet altijd even succesvol. Vooral het laten staan van dat lekkers is moeilijk. Toch is het soms juist een kwestie van meer eten om af te vallen.

Een lekkere, uitgebreide lunch en afvallen? Win-win als je het ons vraagt!

Grote lunch
Nederlanders zijn vaak geneigd om ’s ochtends bescheiden te ontbijten en ook tussen de middag wordt niet heel uitgebreid geluncht. In dit kikkerlandje pakken we namelijk graag uit met het avondeten. Eet jij ook op deze manier en wil jij gewicht kwijtraken? Dan zou je eens moeten proberen om uitgebreider te lunchen! Uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in the American Journal of Clinical Nutrition blijkt dat een grotere lunch en een bescheidener avondmaal je kan helpen bij het afvallen.

Afvallen
Volgens het onderzoek zou je meer afvallen wanneer je de helft van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën tijdens de lunch nuttigt. Je avondeten zou in dit geval uit maar 20 procent van de calorieën mogen bestaan. Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat de participanten die het bovenstaande aanhielden in twaalf weken gemiddeld zes kilo afvielen. Mensen die juist licht lunchten en ’s avonds zwaarder dineerden, verloren twee kilo minder in hetzelfde aantal weken.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Pexels