Vergroot je overlevingskans bij kanker door getrouwd te zijn! Wat?! Ontdek hoe het zit!

Het huwelijk

Het huwelijk blijkt goed te zijn om kanker te overwinnen

Heb je kanker en ben je getrouwd? Uit onderzoek van de universiteit van Californië, de San Diego School of Medicine, blijkt dat je dan mogelijk een grotere kans hebt om de ziekte te overleven dan wanneer je niet getrouwd bent. Daarnaast zijn ook je geboorteplaats en je ras van invloed op je overlevingskansen. Waarom is het huwelijk dan zo’n positieve factor?

Tot deze opmerkelijke conclusie kwamen de onderzoekers van de San Diego School of Medicine naar aanleiding van een studie onder maar liefst 800.000 Amerikanen, gelijk verdeelt in zo’n 400.000 mannen en 400.000 vrouwen. Bij al deze Amerikanen werd kanker geconstateerd en ze werden voor het onderzoek gevolgd tussen 2000 en 2009.

Opvallend genoeg hadden blanke mannen die vrijgezel zijn het hoogste sterftecijfer in het onderzoek, namelijk 24 procent meer dan blanke, getrouwde mannen. Onder vrouwen was dit percentage iets lager, namelijk 17 procent. Het huwelijk lijkt op basis van deze resultaten dus een positief effect te hebben. Lees meer over dit opmerkelijke onderzoek op de volgende pagina.


Pagina 1/2