Wat is nu het verschil tussen cellulite en cellulitis?

cellulite

Veel mensen bedoelen de zogenoemde sinaasappelhuid wanneer ze het over cellulitis of cellulite hebben

Cellulite en cellulitis worden door veel mensen nog weleens door elkaar gehaald. Zelfs de autocorrect waar vele telefoons en ook laptops mee voorzien zijn ,maken van cellulite nog weleens cellulitis. Geen wonder dat we het verschil niet weten, maar een verschil is er wel degelijk.

Wat ook niet meehelpt is dat de aandoening cellulite best wel op cellulitis lijkt.

Huid

Laten we maar meteen vertellen wat cellulitis dan wél is: het is een bacteriële infectie onder de huid. De infectie zorgt ervoor dat je huid ook bobbelig wordt, net zoals bij cellulite het geval is. Wat dan het verschil is? Bij cellulitis heeft de huid niet alleen de zogenoemde sinaasappelstructuur, maar is de huid ook nog eens rood en voelt het warm aan.

Aandoening

Wanneer iemand last heeft van cellulite heeft iemand ‘putjes in de huid’. Mooi vinden de meesten het niet, maar het komt voor bij veel vrouwen. Zo’n 85 procent van de vrouwen wereldwijd heeft er naar schatting last van. Met name op de billen en bovenbenen komt het voor. Cellulite ontstaat doordat bindweefselstrengen de huid omlaag trekken, waardoor kleine putjes in de huid ontstaan.

Lees ook: Last van cellulite? Deze oefening zou echt een uitkomst kunnen bieden!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cellfina | Beeld: Pixabay