Verzekeraars waarschuwen: ‘Telefoon ‘s nachts opladen levensgevaarlijk’

Voortaan kun je je telefoon beter overdag opladen

Laad jij je telefoon altijd ‘s nachts op? Je bent niet de enige. Het is natuurlijk ook supermakkelijk om je telefoon op te laden wanneer je ‘m toch niet gebruikt. Zeker wanneer je hem als wekker gebruikt, dan leg je hem lekker naast je bed. Wij doen dat stiekem ook allemaal. Toch wordt het wel echt afgeraden door verzekeraars..

Je telefoon ‘s nachts opladen is namelijk levensgevaarlijk.

Overladen
De reden dat verzekeraars nu massaal gaan waarschuwen is de stijgende trend in het aantal woningbranden. De helft van die branden worden veroorzaakt door het ‘overladen’ van elektrische apparaten. Het is volgens het Verbond van Verzekeraars aan te raden de stekkers uit het stopcontact te halen als de telefoon opgeladen is. Natuurlijk heb je midden in de nacht niet door dat je telefoon volledig is opgeladen, waardoor je een groot risico loopt.

47 doden
“We zien een stijgende trend in het aantal woningbranden en we denken dat het voor een belangrijk deel te vermijden is”, zegt directeur Richard Weurding tegen de NOS. “Het aan laten staan van elektronische apparaten en het opladen van deze apparaten is een groot risico.” In 2016 zijn 47 mensen omgekomen bij een woningbrand. Dit getal probeert het verbond naar beneden te krijgen.

Merk lader
Niet alleen het overdag opladen van elektrische apparatuur vermindert het risico op een brand aanzienlijk; ook moet je er ten allen tijde voor zorgen dat je het juiste merk oplader gebruikt. Dit betekent dat je alleen de lader die bij het product hoort moet gebruiken, deze is namelijk op het apparaat afgestemd en kan daardoor precies de juiste hoeveelheid energie leveren. De kans op ‘overladen’ is daardoor kleiner.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Nu.nl | Beeld: Pexels