Oeps: deze voedingsmiddelen doen niet veel goeds voor je libido

Het eten van deze voedingsmiddelen heeft een negatieve invloed op je seksleven

Voedingsmiddelen die van invloed zijn op je libido? Ja, je leest het goed. Waar sommige voedingsmiddelen een lustopwekkende werking hebben, werken andere voedingsmiddelen juist averechts. Het nuttigen van bepaald voedsel kan een flinke inkakker in je libido veroorzaken en dat is alles behalve positief voor je seksleven…

Wij vertellen je hoe dit zit.

1. Zout

Té veel zout betekent een grotere kans op een hoge bloeddruk. Naast dat een hoge bloeddruk de kans op hart- en vaatziekten verhoogt, heeft het ook een negatief effect op de toevoer van bloed naar de geslachtsorganen. Dit betekent natuurlijk niet dat je absoluut geen zout meer moet eten, maar kies bijvoorbeeld voor wat minder bewerkt voedsel. Geen kant-en-klare soep, maar een zelfgemaakte variant.

2. Koffie

Koffieliefhebbers, het spijt ons, maar dit drankje kan een negatief effect hebben op je seksleven. Uit onderzoek blijkt dat een overdosis cafeïne je lichaam in een soort stressmodus brengt. En deze hoeveelheid stress zorgt weer voor een flinke inkakker in je libido. Uiteraard kunnen één of twee kopjes geen kwaad, want hiervan krijg je juist meer energie.

3. Menthol

Gek op pepermuntjes? Dan hebben wij slecht nieuws. Door te veel pepermuntjes te eten krijg je een grote hoeveelheid menthol binnen en dit zorgt voor een daling in je testosteronniveau – dus ook je libido. Wil je je libido juist opkrikken? Dan rest je een ding: een beetje minderen met die pepermuntjes.

4. Suiker en vet

Veel ongezond voedsel bevat een grote hoeveelheid suiker en vet. Krijg je hier veel van binnen? Dan daalt het testosteronniveau en stijgt de oestrogeenspiegel. Deze schommelingen zorgen ervoor dat libido minder wordt, waardoor je minder zin hebt in seks. Snoep, chips, koekjes, friet: eet er dus niet te veel van.

5. Vezels

Vezels doen veel goeds voor je lijf, maar ook voor dit voedingsmiddel geldt dat je er niet te veel van moet nuttigen. Wanneer je te veel vezels binnenkrijgt, zorgt dit voor problemen tussen de lakens. Vezelrijke producten zijn rijk aan fyto-oestrogenen, dit is een stof die verwant is aan het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Krijg je hier te veel van binnen? Dan ligt een laag libido op de loer.

Lees ook: Op deze plekken heb je de meeste kans je toekomstige partner te ontmoeten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash