Dit zijn de beste voedingsmiddelen om strakkere bovenarmen te krijgen

Een goed begin om van zwabberarmen af te komen

Wil je afvallen en het lichaam krijgen waar je altijd al van droomde? Dan zwoeg je waarschijnlijk in de sportschool, maar voeding is minstens zo belangrijk. Belangrijker zelfs. 30 procent beweging, 70 procent voeding, zo zegt men weleens. Armvet aanpakken is daar geen uitzondering. Maak je geen zorgen, wij helpen je op weg om strakkere bovenarmen te krijgen.

Dit kun je doen om strakkere bovenarmen te krijgen.

Vitamines

Je kunt nog zoveel oefeningen in de sportschool doen voor strakkere bovenarmen, maar je moet ook op je voeding letten als je verandering wilt zien in je armen. Voedingsspecialist Shona Wilkinson vertelt aan DailyMail welk eten je het beste tot je kunt nemen om de armen te krijgen zoals jij wilt. Haar advies? Wortels. De oranje rakkers bevatten bètacaroteen en dat stofje wordt in je lichaam omgezet in vitamine A en dat wil je. Vitamine A herstelt en heractiveert beschadigd collageen. Ook heel goed, want een gebrek aan collageen kan resulteren tot een slappe huid.

Voedingsmiddelen

Wortels bevatten veel vitamine A, maar er zijn ook andere voedingsmiddelen met veel vitamine A.  Zuivel, eieren, gerookte paling en leverworst zijn hier ook rijk aan. Ook raadt de voedingsexpert aan om veel vitamine C binnen te krijgen. Vitamine C helpt net als vitamine A om collageen te herstellen.

Elasticiteit van de huid

Er is ook een aantal voedingsmiddelen dat je kunt eten om de elasticiteit van je huid een handje te helpen. Selenium en zinc zijn de mineralen die je daarvoor binnen moet krijgen. Het is wat aan de chique kant, maar oesters zijn hier erg rijk aan. Gelukkig bevatten de wat alledaagsere voedingsmiddelen als paranoten, inktvis, tonijn en chipzaad ook veel selenium. Ook zink komt voor in veel soorten schaal- en schelpdieren.

Trainen

Uiteraard is trainen niet zinloos. Zoals we eerder al zeiden speelt het een kleinere rol, maar het speelt geen onbelangrijke rol. Je bouwt door het trainen immers spieren op en des te meer spieren je hebt, des te meer je lichaam verbrandt in ruststand. Benieuwd naar welke oefeningen het beste werken? Lees dan dit artikel.

Lees ook: Deze oefeningen kunnen je helpen om beter te slapen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: DailyMail | Beeld: Tips en Weetjes