Heb jij vaak last van een droge mond? Dat kan hierdoor komen!

Er zijn veel meer symptomen dan alleen een hoge hartslag

We weten allemaal dat stress de oorzaak kan zijn van een heleboel lichamelijke- en geestelijke klachten. Denk hierbij aan de logische klachten, zoals een torenhoge hartslag, snel ademen en hoofdpijn. Toch zijn er ook andere symptomen die kunnen wijzen op teveel stress.

Als je hier last van hebt is het slim om even je rust te pakken.

Droge mond
Een primaire reactie van je lichaam op stress is een droge mond. Je speekselproductie vermindert en je gaat daarbij ook meer door je mond ademen. Ook dat kan een droge mond veroorzaken.

Grieperig
Ben je nog niet genezen van de griep en voel je je alweer ziek worden? Dat kan heel goed komen doordat je te gestresst bent. Cortisol is het stresshormoon. Als je veel van dit hormoon in je lichaam hebt kan het hormoon DHEA niet meer vrijkomen. Dit hormoon ondersteunt je imuunsysteem en als je daar te weinig van in je lichaam hebt, heb je dus meer kans om ziek te worden.

Haaruitval
Niet alleen stress kan een veroorzaker zijn van haaruitval, maar het is zeker één van de oorzaken. Ook dit kan te wijten zijn aan een tekort van het DHEA-hormoon. Liggen de vloer en al je meubelstukken bezaaid met jouw haren en vind je dat je de laatste tijd een wel heel armetierig bosje op je hoofd hebt, ga dan eens bij jezelf te rade of je niet misschien veel te gestresst bent.

Tandenknarsen
Zowel stress als een slaaptekort kunnen de veroorzakers zijn van tandenknarsen. Doordat je continue onder hoogspanning staat kun je automatisch gaan tandenknarsen, zelfs als je slaapt! Dit is op lange termijn heel schadelijk voor zowel je tanden als je kaken. Zaak dus om die stress te verminderen en te stoppen met tandenknarsen! Mocht dit echt heel moeilijk voor je zijn, dan kun je overwegen om een beschermend bitje aan te schaffen.

Heb je last van deze klachten? Negeer ze dan niet, want stress kan echt heel schadelijk zijn voor lijf.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels