Dit zijn de voordelen van het openen van je gordijnen in de ochtend

BMI gordijnen

Stel jij het openen van je gordijnen het liefst zo lang mogelijk uit?

Ben jij niet zo’n ochtendmens en loop je ’s ochtends vroeg het liefst slaapwandelend door het huis? Dan heb je waarschijnlijk elke ochtend je gordijnen nog helemaal dicht zitten. Dit is natuurlijk prettig aan je ogen, aangezien je niet direct geconfronteerd wordt met het felle daglicht. Maar let je wat meer op de lijn, dan blijkt uit onderzoek dat je hier beter verandering in kunt brengen. Het direct openen van je gordijnen heeft namelijk een positief effect op je BMI.

Zo ben je dus sneller wakker én gaat je BMI omlaag. Een win-win situatie!

De gordijnen open

Mensen die vroeg in de ochtend meteen de gordijnen openslaan en worden blootgesteld aan het zonlicht, blijken een lager BMI te hebben dan mensen die lang in een donkere slaapkamer blijven. Dit wees een onderzoek uit het wetenschappelijk tijdschrift PLOS One uit. Hoeveel de deelnemers aten, had hierop geen invloed.

Daglicht

Maar hoe komt dit dan? Volgens de onderzoekers hebben twintig tot dertig minuten daglicht in de ochtend een positief effect op je BMI. Dit geldt ook voor een grauwe, bewolkte dag. Zonlicht is dus niet per se een eis. Zodra je lichaam in aanraking komt met het daglicht, wordt je biologische klok geactiveerd. En dat betekent dat je stofwisseling gelijk begint te werken.

Alternatief

Zie jij het niet zitten om meteen de gordijnen open te slaan, dan zijn er alternatieven. Slapend afvallen klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn, maar door te slapen in een koude ruimte kun je dit stimuleren. Je lichaam moet op deze manier namelijk extra zijn best doen om je warm te houden. De kou stimuleert dus de vetverbranding. Écht heel veel afvallen gaat natuurlijk niet gebeuren, maar alle kleine beetjes helpen. Toch?

Lees ook: Slapend afvallen? Dat kan, dít is hoe je tijdens het slapen gewicht verliest!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Pexels