Dit is waarom je niet iedere dag kip zou moeten eten

kip eten

De gevolgen van te veel kip eten zijn bij veel mensen niet bekend

De leus ‘kip, het meest veelzijdige stukje vlees’ staat bij veel mensen in het geheugen gegrift. In allerlei soorten maaltijden verwerken we inderdaad een stukje kippenvlees. Hoewel kip te boek staat als een gezonde keuze, is het niet verstandig om het stukje gevogelte iedere dag op tafel te zetten. Dit is waarom.

Kip eten

Veel mensen zetten regelmatig een stukje kip op het menu. Niet alleen past het goed bij veel soorten gerechten, ook is kip relatief makkelijk te bereiden en valt het bij veel mensen in de smaak. Nog een reden waarom velen voor kip kiezen, is omdat het een mager stukje vlees is. Het bevat veel eiwitten, maar is veel minder vet dan de meeste soorten rood vlees. Reden genoeg toch om elke dag kip te eten? Nou, nee. Het zou namelijk tot deze kwaaltjes kunnen leiden.

Te veel kip

We weten dat we gevarieerd moeten eten. Ook voor kip geldt: te veel van één soort is nooit goed. Dit kan namelijk leiden tot meerdere gezondheidsklachten. Zo is een overmatige consumptie van kip slecht voor je gewicht, hart en loop je het risico op voedselvergiftiging.

Lees meer over de gevolgen van te veel kip eten op de volgende pagina.

Pagina 1/2