Word jij ’s nachts vaak wakker? Dit is de hoogstwaarschijnlijke oorzaak!

slecht geslapen

Zo slaap jij voortaan ook als een roosje

Niks is zo vervelend als ’s nachts wakker liggen of ’s ochtends niet uitgeslapen wakker worden. Lig jij ’s nachts ook uren naar het plafond te staren? Grote kans dat een van de onderstaande oorzaken de boosdoener is. Gelukkig kun je sommige problemen makkelijk oplossen.¬†

Binnenkort kan jij ook een ononderbroken nacht slapen.

Stress
Veel deadlines of persoonlijke issues waar jij je druk over maakt? Grote kans dat je niet kan slapen door stress. Het heeft een directe invloed op je slaap. Als je dit wilt voorkomen, is het belangrijk dat je ontspant voordat je gaat slapen. Doe dit niet door eindeloos te gaan Netflixen, want dit zorgt juist voor extra prikkels. Lees bijvoorbeeld een boek of ga in een dagboek schrijven.

Temperatuur
Het is voor je nachtrust heel belangrijk dat je kamer de juiste temperatuur heeft. Hoe warm het moet zijn? Tussen de 18 en 21 graden is perfect. Kijk wel naar wat je persoonlijke voorkeur heeft. De een bibbert natuurlijk sneller dan de ander.

Plassen
Word je wakker doordat je naar de wc moet? Heel vervelend. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen. Drink twee uur voordat je naar bed gaat geen water meer en je zal zien dat je ’s nachts als een roosje slaapt.

Alcohol
Je slaapt misschien snel in als je een paar wijntjes in je systeem hebt, maar je slaapt wel lichter en onrustiger. Grote kans dus dat je door het kleinste geluidje wakker wordt. De oplossing spreekt hier voor zich…

Matras
Het is natuurlijk heel belangrijk dat een matras lekker ligt. Toch moet je ook niet uit het oog verliezen wat een matras met je rug doet. Als je matras te hard is kan het drukken op je onderrug en heupen, terwijl een te zacht matras kan zorgen voor andere nare klachten. De tip hier is om je goed te laten adviseren om zo het passende matras te kiezen. Ook is het belangrijk dat je je matras elke tien jaar vervangt.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Unsplash