Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je een maand lang iedere dag gember eet

maand lang gember

We wisten niet dat dit gember zo gezond zou zijn

Dat fruit en groenten veel goeds doen voor je lijf, weten we allemaal. Dat we dit gekleurde voedsel meerdere malen per dagen moeten eten is bekend, maar wist je dat bepaalde specerijen ook veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengen? Neem bijvoorbeeld een stuk gember. Wanneer je dit elke dag eet, gebeuren er een hoop goede dingen met je lijf.

Gember

Gember is een specerij met een vrij sterke smaak. Gember is niet alleen erg lekker, maar heeft ook nog eens enorm veel goede eigenschappen. Zo bevat gember gingerol, shogaol, zingiberene en een heel scala aan vitaminen en mineralen. Het is dan ook niet vreemd dat gember een lange medicinale geschiedenis heeft. Al eeuwen geleden werd gember gebruikt om allerlei kwaaltjes te verhelpen. Daarnaast helpt het regelmatig eten van gember ook om je lichaam gezond te houden.

Goede eigenschappen

Gember bevat onder andere gingerol, een bio-actief stofje dat helpt klachten als misselijkheid en braken te verminderen. Ook helpt dit stofje bij het verminderen van opgezwollen gewrichten. Daarnaast bevat gember ook shoagol, een stof met een pijnstillende werking die daarnaast ook helpt tegen kanker en hartaandoeningen. De stof zingiberene in gember is met name goed voor de spijsvertering. Maar dit niet alleen: gember heeft ook een antidiabetisch effect en verbetert de hersenfunctie en het immuunsysteem.

Benieuwd wat er met je lichaam gebeurt wanneer je een maand lang iedere dag gember eet? Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2