Dit is waarom je altijd de wc-deksel omlaag moet doen voordat je doorspoelt

wc-deksel
Voortaan sluit je altijd de wc-deksel

Doe jij het wc-deksel omlaag voordat je doorspoelt? Als het antwoord ‘nee’ is, willen we je er graag van overtuigen dat je het misschien beter wél zou kunnen doen. Als je leest waarom, doe je waarschijnlijk voortaan wel altijd het deksel omlaag!

Hier schrokken wij best wel van.

Bacteriën

Je wc-pot zit vol bacteriën. Niet gek, want we staan natuurlijk ook liever niet stil met wat er allemaal doorheen gespoeld wordt. Of het belangrijk is om het wc-deksel omlaag te doen, is een onderwerp waar veel over wordt gediscussieerd. In 1975 vond al een onderzoek plaats waarin Dr. Charles Gerba ontdekte dat kleine spetters water met bacteriën als E. coli wel 4,5 meter ver kunnen spatten en wel zes uur in de lucht blijven hangen!

Vuurwerk

Als je op de wc-pot inzoomt en het beeld vertraagt zou je zien dat als je doorspoelt dat er duizenden minuscule spetters omhoog komen. Het lijkt wel een vuurwerkshow! Deze spetters zitten vol bacteriën zoals de gevaarlijke E. coli. Je kunt er dus flink ziek van worden! Waar landen die spetters? Overal in je badkamer. Als wc in de badkamer staat zit dus je spiegel, kastjes, tandenborstel, make-up en eventuele contactlenzen eronder.

Ziekteverwekkers

Als je de spullen weer gebruikt, kom je dus iedere keer weer in contact met de ziekteverwekkers uit je wc-pot. Uit een onderzoek in 2012 bleek dat als je het wc-deksel niet omlaag doet er 12 keer zo veel bacteriën die diarree veroorzaken in de lucht hangen dan als je de wc-pot wel dichtdoet. In het buitenland loop je ook nog het risico op SARS en andere nare ziektes.

Conclusie

Conclusie: om de kans op ziektes te verkleinen, kun je voortaan maar beter het wc-deksel sluiten.

Lees ook: Dit zijn negen gewoonten van mensen wiens huis er altijd opgeruimd uitziet

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: TipHero | Beeld: Pxhere